x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Creștere moderată a industriei și comerțului cu amănuntul în următoarele trei luni

Creștere moderată a industriei și comerțului cu amănuntul în următoarele trei luni

28 Iul 2020   •   11:27
Creștere moderată a industriei și comerțului cu amănuntul în următoarele trei luni
Sursa foto: BROSSARD, Yannick

Activitățile din industrie şi comerţul cu amănuntul va înregistra o creştere moderată, în perioada iulie - septembrie, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

În industria prelucrătoare se preconizează o creştere moderată a volumului producţiei, sold conjunctural +11%, în următoarele trei luni.

Activitatea de fabricare a băuturilor va înregistra creştere accentuată, sold conjunctural +49%, iar cea de fabricare de maşini, utilaje şi echipamente va înregistra scădere (sold conjunctural -18%).

În privința numărului de salariaţi se estimează o scădere moderată, sold conjunctural de -13%, pe total industrie prelucrătoare, iar preţurile produselor industriale vor înregistra o relativă stabilitate în următoarele trei luni, sold conjunctural +5%.

În activitatea de construcţii se va înregistra un salt al volumului producţiei, sold conjunctural +23%.

Managerii din sector estimează creştere moderată a numărului de salariaţi, sold conjunctural +9%, iar privința preţurilor lucrărilor de construcţii creşterea va fi moderată, cu un sold conjunctural de +10%.

În sectorul comerţului cu amănuntul, managerii prevăd o tendinţă de creştere moderată a activităţii economice, sold conjunctural +8%. Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistrao  relativă stabilitate, sold conjunctural +3%.

Angajatorii prognozează o creştere moderată a numărului de salariaţi, sold conjunctural +12%, şi o creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul, sold conjunctural +23%.

Pe segmentul serviciilor, estimările arată că valoarea cifrei de afaceri şi numărul de salariaţi vor f relativ stabile în următoarele trei luni, sold conjunctural +4%, respectiv -4%).

Preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de scădere moderată, sold conjunctural -14%.

×
Subiecte în articol: industrie comert cu amanuntul