x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cu cât vor crește vânzările online de flori de Valentine's Day și Dragobete

Cu cât vor crește vânzările online de flori de Valentine's Day și Dragobete

11 Feb 2020   •   14:11
Cu cât vor crește vânzările online de flori de Valentine's Day și Dragobete
Sursa foto: pixabay.com

Vânzările online de flori vor creşte cu 15% în acest an de Valentine's Day faţă de aceeaşi zi din din 2019, iar pentru Dragobete se aşteaptă o creştere a comenzilor cu aproximativ 40% faţă de o zi obişnuită, arată datele unui retailer de aranjamente florale şi cadouri din România.

Cele două sărbători vor genera circa 12% din totalul vânzărilor anuale.

Potrivit reprezentanţilor companiei FlorideLux, preţul mediu pe care clienţii îl vor plăti pentru un buchet de flori de Valentine's Day va fi de 250 lei, dar cel mai scump aranjament floral din ofertă pentru Ziua Îndrăgostiţilor sunt inimile tridimensionale din trandafiri criogenaţi care ajung la preţul de 1.000 euro.

"Pentru ediţia de anul acesta a Valentine's Day ne aşteptăm la o majorare a vânzărilor cu 15% faţă de anul trecut, creştere susţinută şi de noua florărie FlorideLux Izvor, deschisă în decembrie anul trecut, în care clienţii noştri vor regăsi o ofertă de produse foarte variată din noua colecţie Prelude 2020, dedicată acestei zile. În ceea ce priveşte cele mai bine vândute produse, estimăm că acestea vor fi cutiile în formă de inimă cu trandafiri criogenaţi, dar şi buchetele cu trandafiri roşii. De asemenea, observăm faptul că Social Media are un impact tot mai mare în decizia de cumpărare. Astfel, cei mai mulţi dintre clienţi au tendinţa să opteze pentru aranjamentele şi buchetele populare pe canalele de socializare", a declarat Marius Dosinescu, CEO şi fondator FlorideLux.

Din datele FlorideLux.ro, în topul oraşelor care vor genera cele mai multe vânzări de Ziua Îndrăgostiţilor se află Bucureşti, urmat de Constanţa, Timişoara, Braşov, Ploieşti şi Cluj-Napoca. Cei mai mulţi dintre clienţii florăriei în această perioadă sunt bărbaţi, în proporţie de 80% din totalul de clienţi.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: flori vanzari online