x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cu reclamaţiile pe RCA, în Guinness Book

Cu reclamaţiile pe RCA, în Guinness Book

de Adrian Stoica    |    15 Sep 2020   •   14:23
Cu reclamaţiile pe RCA, în Guinness Book

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.), va face o solicitare către Guinness Book, pentru introducerea pieței asigurărilor RCA din România, care a reușit să bată toate recordurile mondiale, înregistrând în trimestrul II al acestui an același număr de reclamații pe care piața de asigurări din Germania îl înregistrează în 22 de ani, se arată într-un comunicat al asociaţiei.

În perioada 16 martie - 14 mai, în timpul stării de urgență, au existat restricții severe de circulație, astfel încât, jumătate din trimestrul II, circulația din România a fost aproape paralizată. Conform Poliției Române, în perioada stării de urgență au fost înregistrate cu 72% mai puține accidente decât într-o perioadă obișnuită.

Aceeași perioadă a fost și cea mai profitabilă, din ultimii 30 de ani, pentru societățile de asigurări care vând RCA și CASCO, în România - acestea înregistrând un minimum istoric al numărului dosarelor de daună deschise în ultimii 30 de ani. Trimestrul II al acestui an ar fi trebuit să fie unul de scădere abruptă a numărului reclamațiilor înregistrate la ASF, dar a scăzut doar cu 15% față de trimestrul I, susţine COTAR.

×