x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum să gestionezi financiar un business: 4 soluții eficiente pentru orice antreprenor

Cum să gestionezi financiar un business: 4 soluții eficiente pentru orice antreprenor

09 Noi 2020   •   17:22
Cum să gestionezi financiar un business: 4 soluții eficiente pentru orice antreprenor

Gestionarea finanțelor poate fi o provocare pentru orice antreprenor, cu atât mai mult pentru cei care se află la început de drum. Însă, cel mai important lucru pe care îl ai de făcut este să înveți cum să îți organizezi afacerea din punct de vedere financiar, astfel încât să creezi un viitor stabil pentru businessul tău.

 

Managementul finanțelor este, de altfel, o parte indispensabilă a oricărei afaceri și există numeroase soluții care îți pot fi de ajutor. Iată câteva sfaturi și strategii care îți vor fi utile pentru gestionarea afacerii:

Investește în dezvoltare

Este extrem de important să ai bani puşi deoparte, pe care să îi poți folosi pentru a investi în oportunități de creștere și dezvoltare a afacerii. În acest fel, afacerea ta va prospera și va merge într-o direcție financiară mult mai avantajoasă.

 

Acest aspect este esențial pentru afacerile mici, care trebuie să continue să crească, să inoveze și să atragă cei mai buni angajați. Cu alte cuvinte, trebuie să demonstrezi că ești dispus să investești pentru un viitor mult mai stabil. În același timp, afacerea ta va căpăta mai multă valoare, iar angajații vor aprecia că investești resurse pentru companie și pentru cariera lor.

Ușurează-ți munca

Având în vedere avansul tehnologic din ziua de azi, este evident că una dintre cele mai bune soluții este să ai în vedere mijloace care îți ușurează munca și te ajută să gestionezi eficient resursele de care dispui. Organizează totul pe platforme online și creează un sistem de back-up pentru toate informațiile și documentele importante.

 

Instrumentele de contabilitate și facturare online te pot ajuta să înregistrezi exact și eficient datele financiare. În funcție de tipul afacerii, îți poate fi de ajutor și o casa de marcat portabila, dotată cu jurnal electronic, astfel încât să ai acces rapid la rapoartele financiare.

Automatizează plata facturilor

Este aproape imposibil ca antreprenor să știi mereu cu exactitate care sunt datele scadente pentru plata facturilor. În plus, plata manuală a acestora îți consumă timp și energia necesară pentru a te ocupa pe activitățile principale ale afacerii tale.

 

La fel ca în cazul de mai sus, setarea plății automate a facturilor te ajută să îți ușurezi munca și să automatizezi cât mai multe procese. Indiferent că e vorba de plata unui credit sau a utilităților, folosirea unui serviciu de online banking te va ajuta să plăteşti la timp facturile. Trebuie doar să te asiguri că ai suficiente fonduri pentru ca plățile să poată fi efectuate. În acest fel vei evita și eventualele penalizări pentru întârzieri, salvezi timp și energie.

Creează un fond de urgență

O regulă generală în ceea ce privește gestionarea finanțelor este să ai puși deoparte suficienți bani, pentru aproximativ trei sau șase luni de plăți. Această sumă va reprezenta fondul de urgență, la care poți apela în cazul unor situații neprevăzute, cum ar fi pierderea unui client important sau dacă există fluctuații sezoniere de numerar.

 

Crearea unui fond de urgență îți va oferi siguranță și stabilitate, astfel încât să ai mai multă încredere atunci când trebuie să iei decizii pentru afacerea ta. Iar în acest fel te vei putea concentra mai bine pe modul în care îți conduci afacerea.

 

Bineînțeles, orice afacere este diferită și are nevoi specifice, însă, atât timp cât știi cum să îți gestionezi eficient resursele financiare, vei putea să îți dezvolți afacerea și să crești în timp. Apelează la soluții care să îți ușureze munca, pune deoparte bani pentru un fond de urgență, astfel încât să fii pregătit pentru situații neprevăzute, și gândește-te ce poți face pentru a investi în viitorul afacerii tale.

 

Sursă foto: Shutterstock

×