x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum te ajută rafturile să îți crești profitul?

Cum te ajută rafturile să îți crești profitul?

17 Aug 2021   •   15:52
Cum te ajută rafturile să îți crești profitul?

Știi că atunci când ai un magazin te poți folosi de mici artificii pentru a-ți crește profitul? De exemplu, mobilierul, precum rafturile metalice pe care așezi produsele, joacă un rol mai important decât crezi în vânzările pe care le ai.

Nu este nimic greșit în a căuta cât mai multe moduri de a-ți îmbunătăți magazinul și, mai ales, nu este nimic greșit în a le folosi. Magazinele sunt unele dintre afacerile care se bazează în proporție de 90% pe clienți și pe cât de satisfăcuți sunt aceștia. Restul de 10% trebuie să îl asiguri tu, prin produse de calitate și prețuri avantajoase. De restul nu trebuie să îți faci griji odată ce achiziționezi rafturi metalice!

Tot ce trebuie să știi despre rafturile metalice modulare

Așa cum probabil ți-ai dat seama și din titlu, aceste rafturi sunt modulare. Adică îți oferă aproape o infinitate de moduri de a le așeza în magazinul tău, astfel încât să optimizezi spațiul și să profiți la maximum de capacitatea sa, dar și astfel încât să creezi culoare bine definite pe care să pășească clienții tăi.

Rafturile modulare au dimensiunile ideale pentru magazine, indiferent de specificul acestora. Bricolaj, florării, super- sau minimarket-uri, benzinării, farmacii sau chiar și magazine de haine – toate acestea pot fi îmbunătățite cu ajutorul rafturilor din metal.

Mai mult, aceste rafturi metalice de perete sunt de două tipuri: gondolă și colțar. Acest lucru înseamnă că poți crea un culoar neîntrerupt de rafturi, deoarece le poți aranja simplu, pe un perete drept, dar și pe colțuri, fără să pierzi din spațiul de expunere.

Nici design-ul rafturilor nu este unul dezamăgitor. Acestea vin pe diverse dimensiuni, dimensiuni special gândite pentru a le permite clienților să ajungă ușor la produse. Și culorile sunt diverse, pentru a se potrivi cu orice tip de produse sau orice tip de expunere, la interior sau exterior.

Cum să folosești rafturi metalice ieftine pentru a-ți crește profitul magazinului

Aceste rafturi metalice ieftine au două principale avantaje, unele pentru angajații magazinului, altele pentru clienți. Oricum, toate avantajele pe care le oferă rafturile au drept concluzie același lucru: creșterea profitului magazinului tău.

De cele mai multe ori, fără să își dea seama, cei care îți trec pragul pentru a-și face cumpărăturile se lasă influențați preponderent de modul în care sunt aranjate produsele pe rafturi, dar și cum aceste rafturi metalice de perete îi conduc prin magazin.

Da, rafturile sunt cele care creează un drum nevăzut prin magazin, îndemnând clienții să petreacă mai mult timp la cumpărături, deoarece reușesc să le atragă atenția o mulțime de produse.

Apoi, intervine modul în care sunt aranjate produsele pe aceste rafturi metalice. Deoarece rafturile sunt concepute special pentru magazine, acestea au înălțimea ideală și o construcție generală ideală pentru a atrage clienții, mai ales atunci când produsele sunt așezate organizat. Pe lângă organizarea logică (un element absolut necesar în orice magazin), rafturile îți oferă și un spațiu exact la nivelul ochilor pentru a putea vinde mai multe produse de calitate și cu un preț mai mare. Atunci când clienții au la îndemână un produs, aceștia, de cele mai multe ori, nu depun un efort prea mare pentru a se uita și pe rafturile de sus sau, mai ales, pe rafturile de la nivelul solului.

Tot modul în care sunt construite aceste rafturi îți ajută și angajații în procesul de aprovizionare. Aceștia se vor putea mișca mult mai repede cu aranjarea produselor, deoarece rafturile sunt ușor accesibile și au un design ergonomic. Ușurându-le munca, angajații tăi vor deveni și mai productivi și mai energici – lucru care este chiar important dacă aceștia iau contact direct cu clienții.

Așadar, te poți folosi de aceste rafturi metalice într-o mulțime de moduri creative și inedite care să îi stimuleze pe clienți să cumpere din magazinul tău cât mai multe produse. Și mai important, să îi încurajeze să și revină constant în magazinul tău, indiferent de ce produse ar avea nevoie!

Cel mai important lucru este să nu amâni achiziționarea acestor rafturi metalice modulare. Cu cât le cumperi mai repede, cu atât ai mai mult timp să le folosești pentru a le oferi clienților o experiență de cumpărături aparte și pentru a-ți crește profitul magazinului!

×