x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dancă: Compensarea cu 20% a pierderilor din industria HoReCa a fost aprobată de Comisia Europeană

Dancă: Compensarea cu 20% a pierderilor din industria HoReCa a fost aprobată de Comisia Europeană

15 Apr 2021   •   17:15
Dancă: Compensarea cu 20% a pierderilor din industria HoReCa a fost aprobată de Comisia Europeană

Schema de ajutor pentru compensarea cu 20% a pierderilor din industria HoReCa a fost aprobată de Comisia Europeană, anunță deputatul PNL Ionel Dancă, fost șef al Cancelariei premierului Ludovic Orban, scrie Mediafax.

„Schema de ajutor de stat propusă anul trecut de PNL pentru compensarea cu 20% a pierderilor din industria HoReCa a fost aprobată de Comisia Europeană. Comisia Europeană a anuntat astăzi (joi - n.r.) că a aprobat o schemă românească în valoare de 500 de milioane de euro (aproximativ 2,437 miliarde RON) menită să sprijine întreprinderile care își desfășoară activitatea în domeniul turismului, al cazării și al serviciilor alimentare, precum și agențiile de turism, în contextul epidemiei de coronavirus”, transmite Ionel dancă.

Deputatul liberal precizează că sprijinul public, sub formă de subvenții directe, va acoperi până la 20% din pierderile de venituri pe care beneficiarul le-a înregistrat între 1 ianuarie și 21 decembrie 2020, comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

Deputatul PL Ionel Dancă a fost șef al Cancelariei premierului în timpul guvernului condus de Ludovic Orban.

×
Subiecte în articol: Ionel Dancă HORECA