x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Data limită până la care transportatorii români pot recupera taxa de drum din Germania

Data limită până la care transportatorii români pot recupera taxa de drum din Germania

29 Noi 2020   •   15:00
Data limită până la care transportatorii români pot recupera taxa de drum din Germania

O parte din taxele de drum în Germania, plătite în perioada 2017-2020, vor putea fi returnate până la 4 decembrie.

Pentru aceasta, societățile de transport din România se pot înregistra pentru rambursare pe platforma www.tollreclaim.com/ro/home-ro, pusă la dispoziție de firma de avocaturã Hausfeld din Germania și compania eClaim GmbH, în parteneriat cu UNTRR.

Toate companiile care au achitat suplimentar taxe de drum au dreptul la o rambursare din partea statului german, acestea fiind de 4% - 7% din total.

Estimările inițiale arată că transportatorii rutieri din România pot primi înapoi până la 5.000 euro/camion, pentru ultimii 3 ani, din taxele de drum plătite în Germania.

În prezent, taxa de drum în Germania (pentru camioane de peste 18 tone, de la 4 axe) este de 18,7 eurocenți pentru camioanele Euro 6 și de 19,8 eurocenți pentru camioanele Euro 5.

La 28 octombrie 2020, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că modalitatea de calcul a taxelor de drum în Germania pentru camioane încalcă legislația europeană. La calcularea taxei de drum, Germania a luat în considerare costurile poliției rutiere, cu toate că acest lucru nu este permis în legislația europeană.

Mediafax

×
Subiecte în articol: tranport rutier taxa drum germania