x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Datorii de 1.000 mld. dolari în 2020

Datorii de 1.000 mld. dolari în 2020

14 Iul 2020   •   20:10
Datorii de 1.000 mld. dolari în 2020

Criza provocată de coronavirus va obliga companiile de pe toată planeta să acceseze anul acesta noi credite, în valoare de până la 1.000 de miliarde de dolari, arată un studiu efectuat de compania de produse financiare Janus Henderson, potrivit Reuters. Deja unele mari companii din Top 900 au datorii comparabile cu cele ale unor ţări de mărime medie.

Această avalanșă de împrumuturi fără precedent va majora datoria globală totală a sectorului corporate cu 12%, până la aproximativ 9.300 de miliarde de dolari.

Şi anul trecut datoria globală totală a sectorului corporate a înregistrat un avans de 8%, stimulată de fuziuni şi achiziţii, dar şi de firme care s-au împrumutat pentru a finanţa răscumpărări de acţiuni şi plata dividendelor. Însă creşterea din acest an se va datora unor motive complet diferite, respectiv conservare în condiţiile în care virusul a afectat profiturile.

„COVID a schimbat totul. Acum este vorba despre conservarea capitalului şi constituirea unui bilanţ fortificat”, a declarat Seth Meyer, manager de portofoliu la Janus Henderson.

×