x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Demisie importantă la Fondul Proprietatea

Demisie importantă la Fondul Proprietatea

24 Sep 2020   •   15:19
Demisie importantă la Fondul Proprietatea

Președintele și CEO la Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, și-a prezentat demisia din Comitetul Reprezentanților și din Comitetele Consultative ale Fondului Proprietatea (FP). Aceasta devine defectivă din 13 noiembrie 2020, potrivit Franklin Templeton, administratorul Fondului. 

Numirea unui nou membru al Comitetului va fi pe ordinea de zi a următoarei Adunări Generale a Acţionarilor Fondului.

"Decizia domnului van Groningen vine în urma dorinţei acestuia de a respecta standardele stricte de guvernanţă corporativă ale Bursei de Valori de la Londra, unde Fondul Proprietatea este listat secundar, care prevăd că membrii Consiliilor de Administraţie din companiile listate nu mai pot fi consideraţi independenţi după o activitate de nouă ani în poziţia respectivă. Având în vedere faptul că trei dintre membrii Comitetului vor fi deţinut această funcţie pe o perioadă de nouă ani în 2021 şi pentru a evita schimbări semnificative în componenţa Comitetului într-un timp scurt, domnul van Groningen a luat această decizie, având in vedere interesele Fondului Proprietatea", se arată în comunicat. 

Fondul Proprietaatea a fost lansat în decembrie 2005, fiind creat pentru despăgubirea românilor ale căror proprietăți au fost confiscate de regimul comunist. 

În urma licitaţiei internaţionale din decembrie 2008, Franklin Templeton Investments a preluat oficial rolul de manager de investiţii şi administrator unic al Fondului ,pe 29 septembrie 2010.

Acţiunile Fondului Proprietatea se tranzacţionează pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) din 25 ianuarie 2011 şi au fost listate pe segmentul Specialist Fund Market London Stock Exchange prin intermediul certificatelor de depozit (GDR), la 29 aprilie 2015. 

×