x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Deputatul USR Claudiu Năsui şi politicianismul ieftin

Deputatul USR Claudiu Năsui şi politicianismul ieftin

de Adrian Stoica    |    13 Oct 2020   •   19:20
Deputatul USR Claudiu Năsui şi politicianismul ieftin

Deputatul USR Claudiu Năsui a crezut probabil că va da marţi marea lovitură prezentând un aşa zis caz de risipire a banului public, dar singurul lucru pe care l-a reuşit a fost să se facă de râs. După cum le place celor de la USR să se prezinte drept salvatorii naţiei, mascând de fapt doar permanenta goană după voturi, useristul Năsui a acuzat că printr-un proiect de lege iniţiat de deputatul PNL, Florin Roman, membrii Consiliului de Administrație al Autoritea de Supraveghere Financiară îşi trag noi privilegii. Potrivit deputatului, prin acest proiect se introduc diurne și decontarea cheltuielilor “pentru politrucii care nu au domiciliul în București”. De fapt, la mijlocul nu este nicio şmecherie cum a încercat, fără succes, să-i convingă marţi pe colegii săi din Comisia de Buget Finanțe deputatul Năsui.

Ce nu ştie useristul Năsui, este faptul că şi în prezent ASF decontează categoriile de cheltuieli menționate, pe baza Regulamentului de Organizare și Funcționare, fiind o instituție care se autofinanțează, iar proiectul iniţian de Florin Roman aliniază prevederile interne ale ASF la cele legale bugetare. Pe de altă parte, proiectul în cauză mai aduce o reglementare extrem de importantă în ceea ce priveşte persoanele din ASF cu funcţii de control.

Potrivit proiectului, membrii Consiliului ASF, precum şi personalul acestuia, însărcinat să exercite atribuţii de supraveghere şi control, nu răspund civil sau penal, după caz, dacă instanţele judecătoreşti constată îndeplinirea sau omisiunea îndeplinirii de către aceste persoane, cu bună-credinţă şi fără neglijenţă, a oricărui act sau fapt în legătură cu exercitarea atribuţiilor de control şi supraveghere. O astfel de reglementare este cerută de mai multă vreme, pentru că, nu de puţine ori, persoanele amintite au fost ameninţate de reprezentanţii firmelor controlate, ori s-au trezit târâte prin procese în care li s-au cerut despăgubiri imense.

 

×