x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie E oficial: Declaraţia unică va fi modificată şi va include veniturile din tranzacţionarea criptomonedelor

E oficial: Declaraţia unică va fi modificată şi va include veniturile din tranzacţionarea criptomonedelor

21 Ian 2020   •   14:55
E oficial: Declaraţia unică va fi modificată şi va include veniturile din tranzacţionarea criptomonedelor

Declaraţia unică va fi modificată şi va include veniturile din tranzacţionarea criptomonedelor, iar depunerea ei se va face până pe data de 16 martie, a declarat marţi Corina Mîndoium, Partener Asociat, Departamentul Impozit pe Venit şi Contribuţii Sociale, EY România.

"Suntem în al treilea an de declarare a veniturilor prin prisma unui formular consolidat care a suferit de-a lungul acestor ani modificări mai mult de format. Va suferi modificări şi, în curând, veniturile din tranzacţionarea criptomonedelor vor trebui declarate prin prisma acestui formular. Restul modificărilor sunt mai mult de formă, nimic material. Ce vreau să reţineţi vizavi de declaraţia unică este că termenul de depunere a formularului este 16 martie 2020. Nu avem nicio informaţie cu privire la prelungirea termenului aşa cum s-a întâmplat în anii precedenţi. Data de 16 martie 2020 este şi termen de plată a impozitului pe venit pentru anul 2019 şi a contribuţiei sociale de sănătate sau a contribuţiei la pensie pentru anul 2019. De vreo doi ani nu mai avem decizie de impunere. Deci vă rog frumos nu aşteptaţi deciziile prin poştă pentru că nu o să vină", a spus Corina Mîndoiu.

Ea a explicat că se aplică principiul autoimpunerii în sensul în care contribuabilul îşi calculează taxele aferente veniturilor realizate, caută contul pentru plata lor şi tot el plăteşte.

Reprezentanţii firmei de consultanţă le recomandă contribuabililor să nu aştepte până 16 martie depunerea declaraţiei pentru că există riscul ca Spaţiul Privat Virtual să se blocheze.

Corina Mîndoiu a mai spus că în ultima jumătate a anului trecut Direcţia Antifraudă a desfăşurat o campanie tematică ce a vizat tratamentul fiscal din punct de vedere al impozitului pe venit şi contribuţiilor sociale pentru tichetele cadou achiziţionate de companii. În urma controalelor au fost descoperite două situaţii: tichete cadou acordate propriilor angajaţi şi tichete cadou acordate angajaţilor companiilor partenere pentru a creşte vânzările. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: declaraţia unică