x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Electrica vrea să participe la licitația pentru preluarea filialelor CEZ în România

Electrica vrea să participe la licitația pentru preluarea filialelor CEZ în România

03 Iun 2020   •   11:13
Electrica vrea să participe la licitația pentru preluarea filialelor CEZ în România
Sursa foto: Victor Stroe

Electrica analizează eventualitatea participării, împreună cu Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE SA) şi Hidroelectrica, la procedura organizată de CEZ pentru vânzarea filialelor sale din România, se arată într-un raport al companiei, transmis  Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Electrica doreşte să informeze acţionarii şi investitorii cu privire la faptul că este în curs de a explora posibilitatea participării sale, în cadrul unui potenţial consorţiu format împreună cu Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie SA (SAPE SA) şi Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica SA, la procedura competitivă organizată de CEZ a.s. pentru vânzarea filialelor sale din România. Electrica va informa în mod prompt acţionarii şi investitorii în legătură cu orice aspecte privind potenţiala participare în cadrul proiectului descris mai sus, ce vor trebui raportate în conformitate cu prevederile legale aplicabile", se arată în document.

Directorul financiar al CEZ, Martin Novak, a declarat anterior că grupul îşi continuă strategia de vânzare a unor operaţiuni pentru a ieşi de pe majoritatea pieţelor străine şi vrea să finalizeze vânzarea activelor din România până la sfârşitul anului, chiar dacă declararea stării de urgenţă a provocat unele întârzieri.

Grupul ceh de utilități va decide ce va face cu sumele rezultate din aceste vânzări.Compania estima, în 2019, că fondurile ar putea fi folosite pentru reducerea datoriei, investiţii pe piaţa din Cehia sau un dividend suplimentar pentru acţionari. "Acest dividend extraordinar este una dintre opţiuni, dar avem multe alte opţiuni", a spus Novak.

Grupul CEZ România este reprezentat prin companiile Distribuţie Energie Oltenia, CEZ Romania, CEZ Vânzare, CEZ Trade, CEZ ESCO Romania, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development şi TMK Hydroenergy Power.

Este prezent pe piaţa românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie a energiei electrice Electrica Oltenia SA.

×
Subiecte în articol: energie electrica hidroelectrica cez sape