x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Faliment pe piața asigurărilor. ASF a retras autorizația unei mari companii

Faliment pe piața asigurărilor. ASF a retras autorizația unei mari companii

21 Feb 2020   •   13:51
Faliment pe piața asigurărilor. ASF a retras autorizația unei mari companii

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a retras autorizația de funcționare a societății de asigurare Certasig, ca urmare a constatării stării de insolvență a societății și urmează să demareze procedura falimentului împotriva acesteia. Consiliul ASF a descoprit faptul că societatea nu și-a restabilit nivelul fondurilor proprii eligibile care acoperă cerința de capital minim. 

Asigurătorul trebuie să notifice clienții cu privire la posibilitatea acestora de a denunța contractele și de a-și recupera primele de asigurare achitate. Contractele nedenunțate sunt valabile până la data expirării.

Orice asigurat poate solicita deschiderea dosarului de daună la asigurator dacă invocă un drept de creanță împotriva companiei, după prodocerea unor riscuri cuprinse în poliță, între data retragerii autorizației de funcționare și cea a denunțării contractelor.

Într-o perioadă de 30 de zile după rămânarea definitivă a hotărârii judecătorești pentru declararea falimentului, Certasig trebui să predea evidențele complete ale dosarelor de daună, evidențele tehnico-operative și contabile aferente acestor dosare către Fondul de Garantare a Asiguraților în scopul publicăii listei creditorilor. 

Protejarea creditorilor de asigurări de urmările insolvenței unei companii revine FGA, în limita plafonului de 450.000 lei/asigurat.



 

 

×
Subiecte în articol: asigurari corporate Certasig