x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministerul Finanţelor a atras vineri 20,8 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi

Ministerul Finanţelor a atras vineri 20,8 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi

08 Noi 2019   •   13:14
Ministerul Finanţelor a atras vineri 20,8 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi
Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, vineri, 20,8 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţiile de joi, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).
 
Astfel, MFP a împrumutat 15 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi, când a împrumutat 528,5 de milioane de lei, la o dobândă de 3,55% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 33 de luni
Valoarea nominală a emisiunii suplimentare de vineri a fost de 75 de milioane de lei, iar băncile au subscris 15 milioane de lei.
 
De asemenea, MFP a atras 5,8 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia prin care a împrumutat 227 milioane lei, la un randament mediu de 4,75% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni cu maturitatea reziduală la 179 de luni.
 
Valoarea nominală a emisiunii suplimentare de vineri a fost de 30 de milioane de lei, iar băncile au subscris 5,8 milioane de lei.
Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în noiembrie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,11 miliarde de lei, din care 200 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,4 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 510 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.
Suma este mai mare cu 115 milioane lei faţă de cea programată pentru luna octombrie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat. AGERPRES

×