x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Florin Cîțu: Am discutat despre plafonarea prețului la gaze

Florin Cîțu: Am discutat despre plafonarea prețului la gaze

15 Sep 2021   •   15:39
Florin Cîțu: Am discutat despre plafonarea prețului la gaze
Sursa foto: Lucian Alecu

 Premierul Florin Cîțu a anunțat că în cadrul ședinței de Guvern de miercuri s-a discutat despre plafonarea prețurilor la gaze. Sunt mai multe variante, vom lua o decizie săptămâna viitoare, a spus prim-ministrul.

Premierul Florin Cîțu a declarat că în cadrul ședinței de Guvern i-a mandatat pe miniștrii Muncii, Economiei și Finanțelor să redacteze formula finală a proiectului de lege privitor la compensarea prețurilor la energie.

„Compensarea prețurilor la energie și gaz, am mandatat ministerele să vină cu o formulă finală, să fie protejați și clienții non casnici”, a anunțat miercuri, prim-ministrul Florin Cîțu.

Premierul a vorbit și despre plafonarea prețurilor la gaze anunțând că sunt avute în vedere mai multe variante.

„În ceea ce privește plafonarea prețurilor la gaze, sunt mai multe variante la care ne gândim... Aici este o discuție, avem deja soluție pentru compensare, vrem să ne asigurăm că și clienții non casnici, în special IMM-urile, nu vor plăti toată factura la iarnă. Este important să nu afectăm prea mult piața, trebuie să recunoaștem că există o situație specială care necesită soluții speciale”, a mai spus Florin Cîțu.

Decizia va fi luată săptămâna viitoare, a precizat premierul Florin Cîțu.

Mediafax

×
Subiecte în articol: gaze florin citu