x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Florin Cîțu spune că amânarea plății ratelor la bănci va intra în discuția Guvernului săptămâna viitoare

Florin Cîțu spune că amânarea plății ratelor la bănci va intra în discuția Guvernului săptămâna viitoare

27 Mar 2020   •   12:44
Florin Cîțu spune că amânarea plății ratelor la bănci va intra în discuția Guvernului săptămâna viitoare
Sursa foto: Lucian Alecu

Normele de aplicare a ordonanței referitoare la amânarea plății ratelor la bănci vor intra în discuția Guvernului săptămâna viitoare luni sau joi, a anunțat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, vineri, prin intermediul unui mesaj video pe Facebook.

"Această ordonanţă este unică în Europa pentru că se referă la toţi debitorii, persoane fizice şi persoane juridice, pentru toate tipurile de credite. Suspendarea se aplică pe o perioadă de una până la 9 luni. Sunt mai multe ţări care fac acest lucru pe o perioadă de trei luni, o lună, ş.a.m.d. Vom veni cu normele de aplicare foarte rapid, sper luni în şedinţă de Guvern, dacă nu cel mai târziu joi", a transmis ministrul Finanţelor într-un mesaj video pe Facebook.

De asemenea, Florin Cîțu a afirmat că, în cazul în care va fi nevoie, perioada pentru cererile de suspendare va fi prelungită și după perioada stării de urgență.

"O acuzaţie pe care o tot aud, că băncile nu pierd nimic. Asta o spun oameni care nu au lucrat niciodată în sistemul financiar-bancar. În Ordonanţă nu scrie nimic de comisioane. Comisioanele sunt susţinute pe toată perioada de sistemul financiar-bancar. Faptul că băncile nu primesc aceste rate pe toată această perioadă înseamnă că trebuie să se finanţeze din piaţă cu dobândă și acea dobândă este susţinută tot de bănci. Nu există nimic în această ordonanţă despre aceste costuri.”, a mai menționat acesta.

Florin Cîțu a menționat că suspendarea ratelor la bănci pe o perioadă de până la nouă lună se aplică celor care au fost afectați direct sau indirect de pandemia de coronavirus.

#RomâniiTrebuieSăȘtie

Publicată de Florin Cîţu pe Vineri, 27 martie 2020
×
Subiecte în articol: florin citu amanare rate coronavirus