x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Grupul Taparo începe producția a 10 milioane de măști pe lună

Grupul Taparo începe producția a 10 milioane de măști pe lună

03 Apr 2020   •   15:04
Grupul Taparo începe producția a 10 milioane de măști pe lună
Sursa foto: antena3

Grupul Taparo din localitatea Târgu Lăpuş va produce circa 10 milioane de măşti de protecţie pe lună. Acestea vor fi livrate spitalelor şi unităţilor medicale din România unde tratează pacienţii infectați cu virusul COVID-19, farmaciilor, instituţiilor publice și magazinelor, a anunţat managerul Ioan Filip.

Fabrica va mai produce echipamente de protecţiepentru personalul medical din spitale şi centrele de îngrijire a pacienţilor infectați cu coronavirus.

Producţia de măşti de protecţie sub licenţă este certificată de Agenţia Naţională a Medicamentului. O parte din producţie este realizată prin firma Techtex-Oşorhei, judeţul Bihor, parte a grupului de firme Taparo.

Primele măşti de protecţie au fost livrate imediat din fluxul de producţie la Spitalul din Suceva.

Fabrica produce zilnic peste 150.000 de măşti, 1.000 de combinezoane de protecţie şi va urma să producă bonete, lenjerie de unică folosinţă, şerveţele umede şi scutece.

Compania a achiziţionat recent două linii tehnologice automatizate pentru producţia măştilor de protecţie, care vor fi instalate pe 7 aprilie, şi o linie tehnologică pentru producţia măştilor de protecţie de clasă superioară (FFP2 şi FFP3 ), destinate cadrelor medicale şi persoanelor care intră în contact direct cu bolnavii de coronavirus. 

×
Subiecte în articol: taparo echipamente de protectie masti