x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Guvernul a ieşit să împrumute 3 miliarde de euro, printr-o emisiune de eurobonduri

Guvernul a ieşit să împrumute 3 miliarde de euro, printr-o emisiune de eurobonduri

19 Mai 2020   •   20:10
Guvernul a ieşit să împrumute 3 miliarde de euro, printr-o emisiune de eurobonduri

Ministerul Finanţelor a ieşit marți pe pieţele externe pentru a împrumuta aproximativ 3 miliarde de euro într-o emisiune de eurobonduri structurată pe două tranşe, 5 şi 10 ani, la care investitorii au introdus ordine de 13 miliarde de euro, informează Ziarul Financiar.

Potrivit datelor Bloomberg, până marţi seara, împrumutul pe 5 ani avea ordine de 5 miliarde de euro şi la un nivel al dobânzii format de MS + 310 puncte de bază şi un plus sau minus 5 puncte de bază în funcţie de intervalul de preţ.

Pe de altă parte, pe tranşa pe 10 ani ordinele introduse au fost de 8 miliarde de euro şi la un nivel de MS + 380 de puncte de bază. Pentru ambele tranşe, dobânda (cuponul) este fixă, plătibilă anual.

Valoarea finală împrumutului şi dobânzile vor fi stabilite în orele următoare.

ZF a scris că Guvernul are de finanţat în acest an un deficit bugetar de 72 miliarde lei, conform ultimei rectificări bugetare.

Potrivit datelor Bloomberg, această finanţare prin eurobonduri se desfășoară prin intermediul BNPP, Erste, ING, JPMorgan, RBI şi UniCredit

Guvernul are de trecut la începutul lunii iulie testul agenţiei Standard&Poors, iar o menţinere a ratingului ar fi un lucru pozitiv. În cazul în care agenţia va scădea ratingul, România ar ajunge în poziţia „junk”, adică o ţară nerecomandată investitorilor.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: eurobonduri