x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Guvernul are prima creștere. La dobânda de împrumut

Guvernul are prima creștere. La dobânda de împrumut

26 Ian 2021   •   09:48
Guvernul are prima creștere. La dobânda de împrumut

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat ieri 508,9 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark. Operațiunea are o maturitate reziduală de 165 de luni, și un randament mediu de 3,27% pe an, arată datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Dobânda la care se împrumuta România la o maturitate de 10 ani era cifrată la 2,75% la sfârșitul săptămânii trecute, respectiv 25 ianuarie, ora 15.30, potrivit site-ului de specialitate Investing.com. Iată că, astfel, împrumutul de ieri, pe un termen mai lung, de peste 13 ani, are deja o dobândă mai mare.

De asemenea, MFP împrumutase vineri, 22 ianuarie 1,547 miliarde de lei, la o dobândă de 2,38% pe an, cu o maturitate reziduală de 65 de luni, așadar la un randament mai mic decât cel de ieri.



MFP a planificat, în luna ianuarie 2021, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,5 miliarde de lei, din care 400 milioane printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 4,1 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat.

×