x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Guvernul Orban scapă de Turism: îl desființează

Guvernul Orban scapă de Turism: îl desființează

de Diana Scarlat    |    19 Iun 2020   •   09:02
Guvernul Orban scapă de Turism: îl desființează

Ministerul Turismului a fost desființat, proiectele lansate în Master Planul pentru Turism, în 2017, au fost blocate, Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) a fost transformată în direcție a Ministerului Economiei, iar acum se împarte și echipa, în mai multe clădiri. Astfel se pune piatra funerară peste ceea ce a fost singura autoritate a statului care se ocupa de Turism. Dar ar putea să dispară și dosarele pe care le caută DNA, din ce a mai rămas după mutarea arhivei, anul trecut.
 


Pentru Guvernul Orban nu a fost suficient să îngroape turismul din România, pentru că mai are de dat o ultimă lovitură: decimează echipa fostului minister, respectiv autoritate, împărțind-o „în cele patru zări”. Până la finalul lunii iunie, va dispărea singurul lucru care a ținut unită echipa care s-a ocupat de turism, în ultimii 20 de ani, indiferent dacă a fost autoritate sau minister. Unele birouri se mută, din clădirea Ministerului Transporturilor, unde a funcționat întotdeauna, în sediul Ministerului Economiei, iar altele vor funcționa în zona de nord a Capitalei, cea mai aglomerată și mai greu accesibilă. Pare o bună gestionare a situației turismului, mai ales în perioada pandemiei.


La fiecare mutare se pierd dosare

Dincolo de problema decimării echipei și a îngreunării muncii zilnice a angajaților, acest fost minister mai are o problemă legată de dosare. Multe dintre documente nu au fost găsite niciodată de DNA, astfel încât, conform legii, fappta nu există, dacă dosarele în original nu mai există. Ocazia mutării birourilor poate fi și cel mai bun prilej de a se pierde documente importante, cum, de altfel, s-a întâmplat și după mutarea inițială a unei părți din arhivă de la fostul Minister al Dezvoltării la Turism.
 

Există pericolul ca o parte din arhiva fostului Minister al Dezvoltării și Turismului, care a rămas în fostul sediu al ANT, să se piardă între birouri, la actuala mutare.
 

×