x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Guvernul va aproba mai multe exproprieri pentru lucrările la Centura București Sud și Autostrada Transilvania

Guvernul va aproba mai multe exproprieri pentru lucrările la Centura București Sud și Autostrada Transilvania

03 Mar 2021   •   15:00
Guvernul va aproba mai multe exproprieri pentru lucrările la Centura București Sud și Autostrada Transilvania

Executivul a aprobat exproprierea pentru utilitate publică a imobilelor aflate în proprietate privată, situate pe coridorul lărgirii pe 4 benzi a Centurii București Sud, după cum a anunțat premierul Florin Cîțu.

"Două lucruri de semnalat, două proiecte de hotărâre de guvern: primul, privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar care fac parte din coridorul de expropriere al lucrărilor de utilitate publică de interes naţional, lărgire la 4 benzi - Centura Bucureşti Sud. Începem exproprierea şi proiectul avansează.  Este un buget al investiţiilor şi începem a doua zi după ce a fost aprobat bugetul ", a declarat acesta. 

Alte expropieri care vor mai fi aprobate de guvern se referă la Autostrada Transilvania, pentru lucrările la Secţiunea 3 B - Mihăileşti - Suplacu de Barcău, din cadrul obiectivului de interes naţional Autostrada Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea, Autostrada Transilvania.
"Şi aici continuăm cu exproprierile şi cu proiectul de autostradă, cred că despre 70 de km este vorba aici în acest proiect de hotărâre de guvern", a precizat prim-ministrul. 

×