x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Harta economică a României va fi finalizată în maxim o lună

Harta economică a României va fi finalizată în maxim o lună

26 Iun 2020   •   14:37
Harta economică a României va fi finalizată în maxim o lună

Harta economică a României va fi finalizată într-o lună, după cum a anunțat secretarulde stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. Liviu Rogojinaru. Prin acest document investitorii străini vor afla unde să investească.

"Probabil, undeva, maxim într-o lună de zile, o să avem în sfârşit, după foarte multă vreme, Harta economică a României, cu care ministerul sau România vine către Consiliul Investitorilor Străini şi către toţi cei care vor să investească şi arătăm tot ce mai avem şi unde ar putea să vină să aibă acele informaţii prioritare, înainte să discute cu un consultant prin care să spună că ar fi interesat să se ducă şi către România. Noi vrem să facem acest ghid, să-l dăm către toate agenţiile economice ale României care sunt la noi la minister, să-l dăm către Ministerul de Externe, ca ambasadorii noştri să poată să arate oamenilor de afaceri. Asta vrem să facem, şi probabil că în luna august va fi gata", a spus Rogojinaru.

Un obiectiv al ministerului este stabilitatea legislativă, astfel încât investițiile în România să fie atrăgătoare.

"O altă chestie importantă pe care dorim să o facem şi pe care am început-o este relocarea afacerilor derulate de companiile europene în China către România. Facem tot ce este omeneşte posibil ca să creăm o stabilitate în condiţiile reale ale României de acum. Clar că după alegeri va trebuie să existe o altă stabilitate. Sper din tot sufletul ca oamenii politici să înţeleagă că o instabilitate face rău tuturor, nu doar partidului din partea cealaltă. Pe de altă parte, sper că oamenii politici înţeleg că, dacă economia merge rău, ne va merge la toţi rău şi prost. Lumea poate nu ştie, dar în 365 de zile aveam 450 de schimbări ale Codului fiscal. Era noaptea minţii. Bulgarii au schimbat în 12 ani doar 7-8 chestii în Codul fiscal... ca să comparăm cu vecinii noştri", a precizat acesta.

 

×
Subiecte în articol: harta economica Liviu Rogojinaru