x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Incendiul din secţia ATI: se cer despăgubiri de un milion de euro

Incendiul din secţia ATI: se cer despăgubiri de un milion de euro

de Adrian Stoica    |    25 Noi 2020   •   08:44
Incendiul din secţia ATI: se cer despăgubiri de un milion de euro

La Parchetul General a fost înregistrată o plângere penală pentru efectuarea de cercetări cu privire la comiterea infracţiunii de ucidere în cazul incendiului din secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, ce a avut loc în urmă cu două săptămâni. Plângerea a fost depusă de familia uneia din cele 12 victime ale incendiului

 

Mama şi fiul victimei solicită acum ÎCCJ tragerea spitalului la răspundere penală, alături de plata în solidar a sumei de un milion de euro. Potrivit avocatului Adrian Cuculis, care reprezintă partea vătămată, cauzele decesului sunt similare, în parte, cu cele rezultate din autopsiile făcute în cazul decedaţilor de la Colectiv. Aceasta este prima plângere înaintată de familiile victimelor în acest caz, dar vor mai urma şi altele, avocatul Adrian Cuculis precizând că se mai află în discuţii şi cu familia altei victime pentru a o reprezenta în instanţă.

 

Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a preluat ancheta în cazul incendiului de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, fiind deschis un dosar penal in rem pentru ucidere şi vătămare din culpă.

 

Facsimil din plângerea înaintată de familia persoanei decedate în urma incendiului

 

×