x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Întâlnire a rețelelor rurale naționale la București

Întâlnire a rețelelor rurale naționale la București

11 Iun 2019   •   09:26
Întâlnire a rețelelor rurale naționale la București

În perioada 12-13 iunie,  Bucureștiul va găzdui prima întâlnire a rețelelor rurale naționale organizată în România, respectiv cea de-a 14-a întâlnire organizată de Rețeaua Europeană pentru Dezvoltare Rurală (ENRD) în colaborare cu rețelele rurale ale statelor din Uniunea Europeană.  

Întâlnirea are loc în cadrul președinției României la Consiliul Uniunii Europene și este organizată de ENRD împreună cu Rețeaua Rurală Națională din România (RNDR).

Participanții la reuniune vor discuta despre implementarea LEADER și mijloacele de sprijinire a acestui program, precum și despre schimbul de experiențe și bune practici între rețelele rurale naționale.

Programul LEADER ( titulatura provine din franceză „Liaison entre actions de développement de l'économie rurale”, în traducere „Legături între acțiunile de dezvoltare a economiei rurale”) este  o inițiativă a Uniunii Europene de sprijinire a proiectelor de dezvoltare rurală inițiate la nivel local, în vederea revitalizării zonelor rurale și creării de locuri de muncă.

Necesitatea unui astfel de program a apărut în 1990, când programele de dezvoltare rurală erau limitate. LEADER funcționează încă din perioada 1991-1993 (LEADER I), continuând apoi ca LEADER II în perioada 1994-1999 și LEADER+, în 2000-2006. În actuala programare, 2014-2020, LEADER a fost extins pentru a cuprinde nu doar zonele rurale, ci și cele de coastă și zonele urbane prin intermediul conceptului de „dezvoltare locală sub responsabilitatea comunității”.

În cadrul evenimentului, vor fi organizate vizite pe teren, la proiecte finanțate prin FEADR. Mai multe detalii aici: https://enrd.ec.europa.eu/news-events/events/14th-nrns-meeting_en

×
Subiecte în articol: agricultura