x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Întâlnire la vârf între ANPC și conducerea Carrefour. Toate magazinele vor fi verificate

Întâlnire la vârf între ANPC și conducerea Carrefour. Toate magazinele vor fi verificate

01 Noi 2019   •   12:53
Întâlnire la vârf între ANPC și conducerea Carrefour. Toate magazinele vor fi verificate

Ca urmare a controalelor din ultima perioadă efectuate de ANPC la magazinele Carrefour și a mai multor nereguli constatate, reprezentanții Agenției au avut o întâlnire cu conducerea retailerului francez, la care a fost prezent și Jean Richard de Latour, CEO Carrefour. Vor fi efectuate verificări de amploare la întreaga rețea de supermarketuri, se va institui unui filtru suplimentar de supraveghere a calității produselor și serviciilor oferite de comerciant, echipamentele vor fi controlate și, unde va fi cazul, vor fi înlocuite.

Abaterile constatate de ANPC în urma ultimelor controale au vizat păstrarea alimentelor la temperaturi necorespunzătoare, folosirea de ustensile uzate, nerespectarea condițiilor tehnice de depozitare, manipulare și desfacere a produselor, utilizarea de echipamente fără respectarea normelor de igienă, carnea de pui păstrată la o temperatură inadecvată, termenele de valabilitate incorecte ale preparatelor culinare.

Retailerul a fost sancționat cu amendă contravențională de 10.000 de lei și i s-a impus remedierea deficiențelor constatate în termen de 48 de ore. 



 



 

 

 


 

 

×
Subiecte în articol: Carrefour ANPC