x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Licitaţii de 600 milioane de lei la CNAIR. Modernizarea Centurii Bucureştiului se reia

Licitaţii de 600 milioane de lei la CNAIR. Modernizarea Centurii Bucureştiului se reia

de Adrian Stoica    |    27 Apr 2017   •   17:30
Licitaţii de 600 milioane de lei la CNAIR. Modernizarea Centurii Bucureştiului se reia
Sursa foto: i-Stockr/Getty Images/iStockphoto

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a demarat ieri procedurile de licitaţii pentru două proiecte a căror valoare estimată depăşeşte 600 de milioane de lei fără TVA. În acest moment compania are în derulare licitaţii pentru construirea de autostrăzi şi variante ocolitoare a căror valoare depăşeşte 1,6 miliarde de lei.

Cel mai mare proiect scos la licitţie ieri vizează modernizarea Centurii București, între DN7 (zona Chitila) și A1 (Militari), respectiv DN2 (zona Voluntari) – A2. Pe ambele tronsoane lucrările sunt începute, cel mai aproape de finalizare fiind secţiunea Chitila - Militari. Pe sectorul DN2 lucrările au fost abandonate de ceva vreme după ce constructorul a intrat în insolvenţă. este aproape de finalizare, dar are nevoie de fonduri pentru ultimele lucrări. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 13 iunie 2017.  Tot ieri, CNAIR a început demersurile pentru reabilitarea șoselei care leagă oraşul Alexandria de Craiova (DN6). Valoarea estimată a acestui proiect este de circa 269 de milioane de lei fără TVA, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor de către firmele interesate să participe la licitaţie a fost fixat pe data de  14 iuni 2016. În urmă cu câteva zile CNAIR a scos la licitaţie şi proiectul "Varianta de ocolire Timișoara Sud”, cu o valoare estimată de aproape 382 de milioane de lei fără TVA .

×