x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Lucian Bode: Poți merge cu trenul spre Aeroportul Otopeni cu numai 4 lei

Lucian Bode: Poți merge cu trenul spre Aeroportul Otopeni cu numai 4 lei

de Razvan Voiculescu    |    11 Dec 2020   •   18:55
Lucian Bode: Poți merge cu trenul spre Aeroportul Otopeni cu numai 4 lei

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat pe contul său de Facebook că prețul unei călătorii de la Gara de Nord spre aeroportul Otopeni va fi de 4 lei. Prima cursă va avea loc duminică, 13 decembrie, la un interval de 40 de minute și cu o durată a călătoriei de aproximativ 20 de minute.

 

„Poți merge cu trenul spre Aeroportul Otopeni cu numai 4 lei❗️

⚠️ Trenul spre Aeroportul Otopeni va circula începând de duminică, la un interval de 40 de minute, 24/24 ore, cu o durată de aproximativ 20 minute.

➡️ Am avut astăzi discuții pe marginea acestui tarif pe calea ferată, ținând cont de Metodologia de calcul a tarifelor maximale pentru transportul de călători pe calea ferată, dar și de discuțiile purtate cu operatorii feroviari și cu partenerii sociali, acestia fiind de acord cu propunerea MTIC, în privința pretului călătoriei. Sunt în măsură să vă spun că am reușit să ajungem la un consens și să anunț că prețul unei călătorii pe această rută este de 4 lei.

❗️Este vorba de primul tronson de cale ferată construit de la zero în România din 1984 până în prezent. Proiectul a fost unul complex: s-au construit 3 podețe, 1 viaduct, 1 stație de cale ferată și un punct de oprire în orașul Otopeni și s-a realizat racordul de cale ferată la Terminalul T1 sosiri din Aeroport. Arhitectura stației are caracter unicat și este o structură spațială dispusă sub forma unui arc de cerc.

⚠️ Proiectul îndeplinște un vis de peste 30 de ani al românilor, și anume, acela de a conecta Aeroportul Internațional Henri Coandă la rețeaua feroviară.

❗️Am avut ambiția de a finaliza acest proiect de infrastructură feroviară și m-am ținut de cuvânt❗️”, scrie Lucian Bode pe pagina sa de Facebook.

 

×
Subiecte în articol: lucian bode