x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ludovic Orban: Există riscul ca Romatsa să nu mai funcţioneze, din cauza popririi conturilor

Ludovic Orban: Există riscul ca Romatsa să nu mai funcţioneze, din cauza popririi conturilor

06 Noi 2019   •   18:53
Ludovic Orban: Există riscul ca Romatsa să nu mai funcţioneze, din cauza popririi conturilor
Sursa foto: guv.ro

Premierul Ludovic Orban atrage atenţia asupra riscului ca Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian RA Romatsa să nu poată funcţiona, ca urmare a blocării conturilor.

Orban a declarat, miercuri, la ceremonia de preluare a mandatului de către noul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, că Romatsa este executată silit în urma unui litigiu pe care statul român l-a avut cu fraţii Ioan şi Viorel Micula.

„Avem situaţii extrem de critice în mai multe companii: Tarom, CFR Marfă... Până şi Romatsa a ajuns într-o situaţie critică, unde în mod evident va trebui să găsim soluţii, pentru că, din cauza popririlor puse pe contul Romatsa, urmare a deciziei Curţii de arbitraj, în speţa fraţii Micula împotriva statului român, exista riscul ca Romatsa să nu mai funcţioneze”, a afirmat Orban.

Acesta a subliniat că „este vorba de o speţă mai complicată”, apărută ca urmare a invalidării unui ajutor de stat de care ar fi trebuit să beneficieze companiile fraţilor Micula. El a spus că Romatsa poate funcţiona până la sfârşitul anului, dar a arătat că este nevoie de identificarea de soluţii urgente pentru a achita datoria către fraţii Micula.

„A fost invalidat un ajutor de stat de care beneficiau companiile fraţilor Micula, care au atacat la Curtea de arbitraj. S-a dat o decizie, s-a stabilit un prejudiciu, iar ei s-au îndreptat împotriva unor asset-uri şi companii care au cash flow, care au bani şi la ora asta asta fac, trag bani”, a precizat Orban.

De asemenea, premierul a atras atenţia asupra riscului de dezangajare pe care România îl are ca urmare a întârzierilor în implementarea marilor proiecte de infrastructură de transport.

„Suntem aproape de sfârşitul anului 2019 din exerciţiul financiar 2014- 2020 şi toate marile proiecte de infrastructură care sunt finanţate pe POIM sunt într-o întârziere inacceptabilă. Dacă nu avem capacitatea să îndeplinim toate procedurile care trebuie îndeplinite, există un risc major de dezangajare”, a precizat Orban.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban romatsa