x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie „Made in China” cade. Cum profităm

„Made in China” cade. Cum profităm

19 Mai 2020   •   18:00
„Made in China” cade. Cum profităm

România trebuie să se focuseze pe încurajarea producției autohtone și a

exporturilor, în contextul în care oportunitățile pentru produsele „made in Romania” vor fi semnificative pe termen mediu și lung, arată o analiză realizată de specialiștii de la compania de plăți Moneycorp România.

Într-o economie puternic afectată de coronavirus, temerile privind siguranța investițiilor și față de produsele „made in China” accentuează fenomenul de relocarea a unor facilități de producție în Europa. În acest context, România trebuie să intre pe lista țărilor atractive pentru investiții greenfield, spun experții citați.

„Evoluția exporturilor românești va depinde, în principal, de modul în care principalii noștri parteneri comerciali din Europa, Germania, Italia și Franța își vor reveni din punct de vedere economic”, a declarat Cosmin Bucur, directorul general al companiei de plăți.

Țările UE au atras anul trecut 76,6% din exporturile României, în valoare totală de 69 miliarde de euro, un record istoric ce ar putea fi depășit abia anul viitor, după scăderea așteptată în 2020.

 

60 miliarde de euro reprezintă estimarea pe anul acesta pentru exporturile României

×