x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Meseriaşi plătiţi cu mii de euro pe lună

Meseriaşi plătiţi cu mii de euro pe lună

30 Oct 2019   •   10:15
Meseriaşi plătiţi cu mii de euro pe lună

România resimte o lipsă acută de consultanţi în management, un specialist cu experiență putând ajunge la un salariu net de câteva mii de euro, dacă se ocupă atât de livrarea proiectului, cât și de vânzări și dezvoltarea afacerii.

Această piaţă se ridică la 220 milioane de euro şi are ca direcţii principale digitalizarea și exportul de know-how.

De la începutul anului, s-au derulat cu circa 20% mai multe proiecte de consultanță în străinătate, față de anul trecut, spune Kurt Weber, director deneral al companiei de profil Horváth & Partners Romania.

Potrivit acestuia, principalele motive care au făcut din România una dintre cele mai căutate țări pentru exportul de know-how sunt evoluția economică mai rapidă față de zona balcanică, investițiile străine în linii de producție și centre de tip SSC (Shared Services Centers), precum și nivelul mare de competitivitate din unele industrii.

Exportul de competenţă se îndreaptă în special către zona Adriatică, Balcani și Republica Moldova. Clienții provin din industrii ca energie, FMCG (bunuri de larg consum), petrol și gaze.

Numărul de consultanți care îndeplinesc criteriile de competenţă este mult mai mic față de cererea pieței, la momentul actual

Kurt Weber, Horváth & Partners

 

×