x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mihai Daraban a fost ales membru în Consiliul General al Federației Mondiale a Camerelor de Comerț

Mihai Daraban a fost ales membru în Consiliul General al Federației Mondiale a Camerelor de Comerț

20 Dec 2019   •   14:04
Mihai Daraban a fost ales membru în Consiliul General al Federației Mondiale a Camerelor de Comerț
Sursa foto: antena3

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a fost ales în funcţia de membru în Consiliul General al Federaţiei Mondiale a Camerelor de Comerţ (WCF), din cadrul Camerei de Comerţ Internaţionale (ICC).

Alegerea oficialului CCIR a avut loc în urma votului exercitat de reprezentanţii a peste 100 de state. Astfel, România va fi reprezentată, pentru mandatul 2020-2022, în forul de conducere al organizaţiei mondiale a camerelor de comerţ.
"Preluarea portofoliului de membru în Consiliul General al WCF mă onorează şi mă obligă în acelaşi timp. Viziunea mea este aceea a unui sistem de camere de comerţ unite, cu un rol important în dezvoltarea economică mondială. Priorităţile mele vizează promovarea unei economii globale, a comerţului liber, crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea durabilă, precum şi îmbunătăţirea nivelului de trai. Mă bucur că România are şansa de a primi un portofoliu atât de important, demonstrând, încă o dată, implicarea şi determinarea CCIR, atât la nivel naţional, cât şi internaţional", a declarat preşedintele CCIR, Mihai Daraban.

Consiliul General al WCF promovează rolul camerelor de comerţ ca intermediari esenţiali între mediul de afaceri şi autorităţi, precum şi între companii şi publicul larg, oferă asistenţă în crearea camerelor de comerţ sau consolidarea camerelor existente, în special în ţările în curs de dezvoltare şi în economiile emergente.
Totodată, Consiliul încurajează cooperarea între organizaţiile camerale din întreaga lume, cu scopul de a îmbunătăţi serviciile furnizate de către acestea.

Federaţia Mondială a Camerelor de Comerţ (WCF) este un organism non-politic şi neguvernamental al ICC. Înfiinţată iniţial în 1951, ca Biroul Internaţional al Camerelor de Comerţ, WCF are ca obiectiv unificarea şi susţinerea reţelei globale de camere de comerţ.

Camera Internaţională de Comerţ (ICC) este cea mai mare organizaţie de afaceri din lume, cu o reţea de peste 6 milioane de companii, din mai mult de 100 de ţări. Reţeaua de camere internaţionale a ICC cuprinde 40 de milioane de companii, angajând peste un miliard de persoane la nivel mondial.

ICC promovează comerţul internaţional, un management responsabil al afacerii precum şi o abordare globală a reglementărilor de business, printr-un mix de activităţi de promovare şi de stabilire a standardelor. Printre membrii ICC se regăsesc unele dintre mai mari companii din lume, IMM-uri, asociaţii de afaceri şi camere de comerţ locale.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: mihai daraban