x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministerul Agriculturii spune că nu ştie câte pieţe sunt, deși acestea sunt trecute pe site-ul său

Ministerul Agriculturii spune că nu ştie câte pieţe sunt, deși acestea sunt trecute pe site-ul său

11 Noi 2020   •   21:58
Ministerul Agriculturii spune că nu ştie câte pieţe sunt, deși acestea sunt trecute pe site-ul său
Sursa foto: Hepta

Ministerul Agriculturii spune că nu ştie câte pieţe sunt, dar un document de pe site-ul insituţiei arată că sunt 490 de pieţe agroalimentare şi 160 de depozite en-gros de fructe şi legume, scrie Ziarul Financiar.

Adrian Oros, ministrul Agriculturii, a afirmat miercuri că numai 20% din pieţele agroalimentare au fost închise, fără a preciza numărul lor.

Acesta nu a răspuns la toate întrebările adresate de jurnalişti, ci a plecat în grabă, după nici un sfert de oră de la începerea conferinţei de presă.

„Sunt sigur că măsurile îşi vor arăta efectul pozitiv. Doar 20% din pieţe sunt în această situaţie (închise – n. red.). 80% din ele funcţionează la fel ca până acum. Acolo unde primarii nu caută soluţii, producători nu au acces în pieţe. Îmi cer scuze pentru comercianţii care nu mai au unde să vândă”, a spus Adrian Oros.

Ulterior, ZF a cerut reprezentanţilor Ministerului Agriculturii numărul total al pieţelor agroalimentare din România, însă aceştia au spus că nu îl ştiu. Pe site-ul insituţiei este un document care arată că în iunie 2019 erau 490 de pieţe agroalimentare şi 160 de depozite en-gros de fructe şi legume la nivel naţional.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ministerul agriculturii