x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministerul Finanţelor propune majorarea salariilor bugetarilor din octombrie

Ministerul Finanţelor propune majorarea salariilor bugetarilor din octombrie

29 Iul 2011   •   12:38
Ministerul Finanţelor propune majorarea salariilor bugetarilor din octombrie

Ministerul Finantelor Publice va propune majorarea salariilor bugetarilor incepand din luna octombrie, anunta Antena3. Majorarea ar urma sa fie facuta in trei transe, pana la recuperarea pierderilor in urma taierilor din vara anului 2010. Declaratia a fost facuta de presedintele Camerei de buget-finante a Camerei Deputatilor, Adrian Nitu, in urma intalnirii cu reprezentantii FMI.

El a spus ca cele trei transe de majorare vor fi cel mai probabil de cate 5 procente, iar sumele necesare pentru prima transa din octombrie vor fi prevazute la rectificarea bugetara care va fi efectuata dupa plecarea Misiunii FMI.

"Comisia are un dialog pe aceasta tema cu ministrul Finantelor si aceasta este propunerea. Celelalte doua transe vor fi in 2012. Din moment ce noua ni s-a comunicat aceasta propunere inseamna ca in discutiile cu FMI s-a ajuns la concluzia ca exista spatiul fiscal necesar", a spus Nitu.

Salariile bugetare au fost reduse cu 25% la mijlocul anului 2010, ca parte a masurilor de austeritate pentru echilibrarea bugetului, iar la inceputul anului 2011 au fost majorate cu 15%. Tinand cont de baza de raportare la care s-a aplicat majoararea, salariile de baza ale bugetarilor sunt acum mai mici cu 13,75% fata de vara lui 2010.

×