x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie a dus la scăderea prețului petrolului

Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie a dus la scăderea prețului petrolului

21 Dec 2020   •   10:58
Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie a dus la scăderea prețului petrolului

Prețurile petrolului au scăzut cu aproximativ 3% luni, pe măsură ce noua tulpină de coronavirus cu răspândire rapidă din Regatul Unit a alimentat îngrijorările legate de o recuperare mai lentă a cererii de combustibil, pe fondul unor restricții mai severe în Europa, anunță Reuters.

Petrolul Brent a scăzut cu 1,54 dolari, sau 3,0%, până la 50,72 dolari pe baril, după ce a crescut cu 1,5% și a atins vinerea trecută cea mai mare valoare din luna martie.

Petrolul american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 1,42 dolari, sau 2,9%, până la 47,68 dolari pe baril, după ce a urcat vineri, de asemenea, cu 1,5%, la cel mai înalt nivel din februarie.

Scăderile de luni au venit după ce prețurile petrolului au marcat șapte săptămâni consecutive de câștiguri săptămâna trecută, în timp ce investitorii s-au concentrat pe lansarea vaccinurilor pentru COVID-19.

"Brent ar putea scădea sub 50 de dolari pe baril, iar WTI ar putea scădea sub 45 de dolari săptămâna aceasta, deoarece investitorii vor să regleze pozițiile înainte de sărbătorile de Crăciun", a spus Chiyoki Chen, analist șef la Sunward Trading.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson va conduce luni o reuniune de urgență ca guvernului pentru a discuta despre călătoriile internaționale și despre fluxul de mărfuri în și din Marea Britanie, deoarece cazurile COVID-19 au crescut cu un număr record pentru o zi.

Varianta, despre care oficialii spun că este cu până la 70% mai contagioasă decât cea originală, a provocat, de asemenea, îngrijorări cu privire la o răspândire mai largă, obligând mai multe țări europene să înceapă să își oprească zborurile din Regatul Unit.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marea Britanie petrol Covid-19