x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Nouriel Roubini prezice un petrol scump pentru 2013

Nouriel Roubini prezice un petrol scump pentru 2013

de IncomeMagazine    |    17 Dec 2012   •   07:58
Nouriel Roubini prezice un petrol scump pentru 2013
Sursa foto: Comstock Images/Getty Images/Comstock Images
La inceputul anului viitor , preturile la petrol vor fi ridicate: in medie anuala, barilul marca Brent va fi cu numai un dolar mai ieftin decat valoarea din acest an, promit economistii Roubini Global Economics. Spre sfarsitul anului, pretul titeiului se va diminua.


Expertii Roubini Global Economics, structura patronata de renumitul analist Nouriel Roubini, cel care a prevazut criza globala din 2008, au analizat toti factorii posibili, care influenteaza asupra evolutiei cotatiilor petroliere si au schitat un tablou aproximativ a ceea ce se va intampla in continuare pe piata celei mai imprevizibile dintre materiile prime.

Intr-o prima faza, schimbarile vor fi aproape incerceptibile. Pretul mediu al barilului Brent se va situa in jurul valorii de 111 dolari, fata de 112 dolari anul acesta, titeiul american WTI va cobora de la 95 dolari/baril, la 93 de dolari. Nu exista motive pentru un salt al preturilor – cresterea economiiei mondiale ramane anemica, iar asta inseamna o stagnare a cererii pietei. Oferta va fi stabila gratie cresterii productiei de petrol a SUA si revenirii pe piata a unor tari, precum Sudan, care va incepe livrarile in primul trimestru al anului viitor . Dar spre sfarsitul anului, preturilor vor incepe sa scada.

Citeste AICI intreaga analiză

Citeste si
Băncile, îngenunchiate? Românii cu credite scapă de comisioanele abuzive
Cele 10 tari care stau pe mormane de aur
Cele mai bune dobânzi pentru economiile în euro
19 clauze abuzive din contractele bancare
Unde trebuie să lucrezi ca să primeşti o majorare de salariu

×
Subiecte în articol: petrol Nouriel Roubini