x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie O pădure de plastic va fi plantată la Sibiu. Piesa de rezistență – un brad cât un bloc, care „cântărește” 100.000 de euro din bugetul orașului

O pădure de plastic va fi plantată la Sibiu. Piesa de rezistență – un brad cât un bloc, care „cântărește” 100.000 de euro din bugetul orașului

de Cristian Anton    |    10 Sep 2019   •   11:00
O pădure de plastic va fi plantată la Sibiu. Piesa de rezistență – un brad cât un bloc, care „cântărește” 100.000 de euro din bugetul orașului

Primăria Sibiu a cheltuit peste 100.000 de euro pentru un brad artificial care urmează a fi amplasat de sărbătorile de iarnă în Piaţa Mare a oraşului. Sibienii vor avea ocazia să admire un colos din plastic şi oţel înalt cât o clădire de zece etaje, greu de 12 tone şi împodobit cu sute de mii de ornamente luminoase. O parte au fost cumpărate încă din luna februarie, când municipalitatea a mai luat cinci brazi de plastic cu înălţimi care ajung la zece metri.

 

Primăria Municipiului Sibiu a atribuit pe 2 septembrie 2019 un contract pentru achiziţia unui „brad artificial ornamental pentru iluminat festiv cu globuri şi instalaţii luminoase cu leduri”. Potrivit caietului de sarcini, bradul trebuie să aibă „aspect natural cu crenguţe”, formă conică, culoarea verde, să fie rezistent la UV (deci la razele soarelui), dar şi la intemperii (ploaie, zăpdadă, îngheţ). Copacul din oraşul preşedintelui Klaus Iohannis va avea 24 de metri înălţime, 2.500 de ramuri şi o greutate de 12.000 de kilograme. Bradul va fi ornat cu 5.400 de globuri argintii, aurii şi roşii, ghirlande luminoase cu leduri calde şi reci şi 135.000 de puncte luminoase. În fine, colosul de Crăciun va avea în vârf o stea tridimensională cu diametrul de un metru.

Contracte de milioane de la primării

Contractul a fost atribuit firmei MK Illumination SRL din Hunedoara, care va primi pentru bradul-gigant 530.500 lei, fără TVA, echivalentul a peste 110.000 de euro. Societatea câştigătoare a luat faţa competitorilor Light More Light SRL- Light Emotions SRL venind cu o ofertă de preţ inferioară cu numai 3.000 lei faţă de valoarea maxim estimată a contractului, respectiv 533.500 lei. Firma care are ca asociaţi persoana juridică MK Immo Trust Gmbh din Austria şi pe românul Horea Mihai Baba este unul din furnizorii de tradiţie ai unor astfel de decoraţiuni pentru primăriile din România.

 

MK Illumination SRL a raportat pentru anul 2018 afaceri de 13,2 milioane lei şi un profit net de 2,9 milioane lei, cu numai şase angajaţi

Municipalitatea bucureşteană i-a plătit iarna trecută 9,3 milioane de lei pentru ornarea de Crăciun a Capitalei, primăria din Piteşti i-a oferit în februarie 2019 peste 1,5 milioane lei pentru instalaţii ornamentale, de la municipiul Buzău a primit în octombrie 2018 un milion de lei pentru iluminatul festiv etc.

Ornamente de Crăciun, luate de Mărţişor

Revenind la uriaşul brad din Sibiu, trebuie spus că primăria s-a dovedit a fi deosebit de conştiincioasă şi a cumpărat ornamentele pentru sărbătorile de iarnă din 2019 încă din luna februarie.

6 brazi artificiali vor fi amplasaţi în centrul Sibiului, cu înălţimi cuprinse între 5,3 şi 24 de metri

Pe 11 februarie 2019, municipalitatea a încheiat cu Euro Audit Service SRL din Târgovişte un contract de 1.398.955 lei, fără TVA, prin intermediul căruia Sibiul urmează a fi împodobit la iarnă cu 806 ornamente pentru stâlpi sub diferite forme (stele, globuri, ghirlande etc), din care 48 de stele „inteligente”, cu diametre de până la trei metri, 137 ornamente suspendate, 15 perdele de leduri, 250 de şiruri de ţurţuri luminoşi, 100 de şiruri luminoase şi peste 1,2 km de furtun luminos. Cu aceeaşi ocazie, primăria a mai cumpărat patru brazi pe o structură de aluminiu de 5,3 metri şi un brad tot pe structură metalică înalt de 10 metri. 

 

 

×
Subiecte în articol: sibiu brazi ornamente craciun