x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie (P) Cateva motive pentru care trebuie sa alegi vopsitoria Electrostatica.ro !

(P) Cateva motive pentru care trebuie sa alegi vopsitoria Electrostatica.ro !

25 Iun 2021   •   13:43
(P) Cateva motive pentru care trebuie sa alegi vopsitoria Electrostatica.ro !

Cu siguranță ai auzit de procesul de vopsire electrostatică, acela despre care specialiștii sunt de părere că este unul de un înalt nivel calitativ. Se folosește în special în domeniul auto, iar dacă și tu ești genul de persoană care vrei cel mai bun tratament pentru mașina ta, atunci știi cu certitudine că i se potrivește perfect.

 

Ce presupune procesul de vopsire electrostatică?

 

După cum probabil știi deja, procesul de vopsire clasic este cel în care se folosește o vopsea lichidă. Aplicarea ei se face fie manual, fie cu ajutorul unui pistol special. În cazul vopsitului electrostatic, avem de a face cu o vopsea pulbere, de o calitate superioară.

 

De altfel, acesta este unul dintre motivele care fac din acest proces unul ceva mai scump, dar trebuie să recunoaștem, avantajele sunt mult mai numeroase, așa că poți trece cu vederea prețul. Prin urmare, să detaliem un pic care ar fi avantajele de care te poți bucura dacă apelezi la această metodă.

 

Depunere excelentă a stratului de vopsea

 

Aminteam ceva mai sus de pulbere de vopsea, atunci când vine vorba despre vopsirea electrostatică. Aceasta este depozitată într-un rezervor special, care este un fel de container de depozitare camerei de vopsire. De aici pistolul electrostatic preia pulberea, care odată ajunsă în pistol este încărcată cu sarcină electric. Toate acestea la un loc contribuie la o depunere perfectă a stratului de vopsea.

După ce s-a încheiat operațiunea de depunere a vopselii, se trece la următoarea etapă, una foarte importantă și care poartă numele de polimerizare. Este nevoie ca întărirea stratului de vopsea de la suprafața obiectului să fie efectuată într-un cuptor special. În plus, nimic nu se pierde, deoarece acea vopsea care nu a fost depusă pe piesă/obiect este colectată pentru a fi folosită la un alt proces de vopsire.

 

Cele mai bune rezultate

 

Vopsitoria Electrostatica.ro reprezintă cea mai bună alegere, pentru că rezultatele pe care le obții sunt pur și simplu ireproșabile. De altfel, cei care lucrează în acest domeniu sunt cu toții de acord că este acea metodă prin care obții cele mai bune rezultate, și care sunt net superioare oricărei alte metode folosite pentru a vopsi ceva. Chiar și în condițiile în care suprafața piesei sau a obiectului care trebuie să fie vopsit nu este una perfect dreaptă, întotdeauna vei avea un strat optim de vopsea. Nu este nevoie decât de o singură aplicare pentru a se obține straturi de vopsea care au grosimi variate, așa că trebuie să recunoști că este un avantaj excelent.

Vopsirea electrostatică este perfectă atunci când este utilizată la nivel industrial, pentru că există posibilitatea ca tot procesul să fie automatizat, astfel încât să avem o eficiență maximă. Vrei să alternezi mai ușor de la o culoare la alta? Perfect, nicio problemă, o poți face fie automat, fie manual.

 

Detalii de finețe

 

Anumite tipuri de vopsire condiționează rezultatele pozitive de o încălzire prealabilă a obiectului sau a piesei, operațiune ce poate avea diverse dezavantaje.

Din fericire, acest lucru nu mai este necesar atunci când se apelează la vopsirea electrostatică deoarece aceasta poate fi efectuată în orice condiții termice.

Chiar și când este vorba despre piese extrem de mici, unde alte metode de vopsire se dovedesc a fi neputincioase, vopsirea electrostatică își dovedește eficiența, deoarece este perfectă inclusiv pentru piese foarte mici.    

 

Aderență bună de aplicare și rezistență la zgârieturi

 

Vopseaua aplicată prin acest procedeu are o aderență excelentă pe piese sau obiecte, iar despre exfoliere nici nu poate fi vorba. De asemenea, avem de a face cu o rezistență ridicată la zgârieturi sau lovituri. Față de alte metode de vopsire, în acest caz ne bucurăm de o rezistență chimică superioară, dar și o durată mai mare de viață. Cu siguranță suprafețele vopsite cu această metodă sunt mult mai calitative, iar defectele de vopsire nu există.

 

Gamă variată de culori și efecte speciale

 

Un alt avantaj demn de luat în seamă este o gamă variată de culori pentru care poți opta, și există chiar și posibilitatea unor efecte speciale. Sună mai mult decât perfect, nu-i așa?

 

Dezavantajele vopsitului electrostatic

 

Dar, pentru a fi corecți până la capăt, nu putem să nu amintim și dezavantajele acestei metode. Astfel, spre deosebire de vopsitul clasic, fie că vorbim despre cel manual sau semi-automat, acest procedeu este unul destul de costisitor, și nu poate fi aplicat decât în cazul unor anumite suprafețe. De obicei, acesta se pretează cel mai bine să fie folosit în anumite ramuri ale industriei sau în domeniul auto.

Tot la capitolul dezavantaje se află și durata procesului propriu-zis de vopsire, care este un pic mai lent decât în modalitatea clasică, unde se folosește vopsea lichidă. Explicația este simplă, și este dată de precizia de care este nevoie pentru a aplica pudra de vopsea exact în cantitatea cea mai bună.

La o simplă analiză a situației, avantajele vopsirii electrostatice sunt mult mai numeroase, și îți sunt de mare ajutor mai ales când vine vorba despre colorarea unor suprafețe metalice. Întotdeauna nu vei avea de ce să te plângi referitor la calitate, iar dezavantajele sunt mult prea mici decât dacă ai folosi metodele clasice.

Există numeroase domenii de aplicabilitate ale vopsirii electrostatice, cum ar fi construcții, diferite ramuri industrial sau doar vopsirea clasică a unor component metalice. Și chiar dacă prețul acestei operațiuni este poate ceva mai ridicat decât în cazul metodelor clasice, nu vei avea de ce să te plângi că ai de suferit din cauza decolorării, exfolierii sau coroziunii.

×