x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie (P) Libertate.init () – etapele unui proiect de freelancer în IT

(P) Libertate.init () – etapele unui proiect de freelancer în IT

16 Iul 2021   •   13:29
(P) Libertate.init () – etapele unui proiect de freelancer în IT

Freelancing-ul nu e doar libertate deplină, no matter what, ci chiar și aici vorbim despre un proces și câteva etape care dacă sunt respectate corespunzător, îți pot aduce o grămadă de bani și satisfacția libertății organizate.

Mai mult decât atât, etapele unui proiect sunt intuitive și nu se transformă în mai multă muncă pentru tine. Probabil la început poate părea puțin cam mult, dar nu uita că orice început vine cu provocării și cu noi perspective.

Calea sigură, testată și eficientă a unui proiect de IT, realizat cu succes. 

 

De la prospectare și negociere, până la încasare, facturi și birocrația românească, îți vom povesti mai jos. Așadar, desfă o doză de ceva rece și citește în continuare. 

Da există și greșeli în freelancing și da există freelanceri care lucrează mult și prost,  e natura umană și nu ne putem împotrivi.  Însă ceea ce noi îți prezentăm acum este calea sigură, testată și eficientă a unui proiect de IT realizat cu succes. 

Indiferent de proiectul ales, ai nevoie să știi încă de la bun început că orice proiect de freelancing are două părți mari: 

  1. Achiziție – partea în care te doare capul cel mai tare, fiindcă aici apar îngrijorările, confuziile și birocrația. 
  2. Execuție – parte în care îți lași talentul și pasiunea să se desfășoare la maxim. 

 

Partea de Achiziție, 1% din munca ta de freelancer.

 

Chiar dacă pare ceva scos din afara tiparului și chiar dacă partea de achiziție e super importantă și dătătoare de bani, nu te panica! Dacă ai un sistem pe care îl folosești organizat,  te asigurăm că totul va decurge mult mai bine decât ai sperat. 

 

Prospectarea, negocierea, discuțiile cu posibili clienți, neliniștea dintre discuții, contractele și facturile, toate astea sunt pași pe care odată ce îi stăpânești, ți se vor părea o nimica toată. E doar un alt fel de a lucra, iar dacă e să calculăm statistic, achiziția reprezintă 1% din munca ta de freelancer.

 

Indiferent de tipul proiectului, primul pas pe care ai nevoie să îl faci este să vorbești direct cu clientul.  În timpul discuțiilor veți stabili termene, plăți și orice alte detalii sunt importante atât pentru tine cât și pentru client. 

După ce vei avea toate detaliile stabilite, vei începe să intri în partea de execuție, adică să faci ceea ce faci tu cel mai bine. 

 

Cea mai mare diferență dintre un freelancer de succes și un freelancer mediocru se vede aici. Fiindcă poate vei lucra pe un proiect de șase luni sau poate chiar un an și dacă nu ai stabilit concret și în scris (în contract) încă de la bun început toate detaliile legate de facturare, plăți, termene de livrare și multe altele, riști să pierzi din start. E foarte important să fii atent la clienții cu care vei lucra, să nu te avânți rapid ci să încerci mereu să alegi clienți de calitate. 

 

Un proces validat, o achiziție corectă și instrumente prin care îți poți maximiza talentul din interior sunt doar câteva dintre uneltele cu care noi, cei de la Libertate.init(), lucrăm și susținem IT-iști cu experiență. Dar mai ales ne adresăm celor care își doresc cu adevărat libertate în viață. Scrie-ne un mesaj aici și lasă-ne să te ajutăm! 

 

 

Partea de Execuție, 99% din munca ta de freelancer.

 

Tot ce ai de făcut aici e să te așezi confortabil la biroul tău și să lași talentul să se manifeste. Poți lucra de acasă sau din parc, de la o terasă sau poate de pe sezlongul unei plaje cu nisip fin. Nu contează locația atâta timp cât ești acolo unde vrei să fii, făcând ceea ce îți place. 

Fii liber!

 

Brandion Agency

×