x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie (P) Principalele tipuri de furtunuri industriale și stocul generos de la Tehnovest

(P) Principalele tipuri de furtunuri industriale și stocul generos de la Tehnovest

13 Ian 2021   •   13:06
(P) Principalele tipuri de furtunuri industriale și stocul generos de la Tehnovest

Un furtun de tip industrial este mai mult decât un furtun tipic. Astfel de furtunuri reprezintă inima unei operațiuni, funcționând ca niște căi de comunicare în mai mult domenii majore din ziua de astăzi. Fiecare industrie are nevoile sale, iar alegerea unui furtun potrivit, de la material și până la dimensiune, reprezintă un aspect esențial în funcționarea fără probleme a unei operațiuni.

Furtunurile sunt un element important atunci când se dorește buna funcționare a unor procese. Acestea sunt folosite în mai multe industrii, de la transferul produselor chimice, la petrol, combustibil, aer sau apă. Alegerea furtunului se face ținând cont de domeniul în care va funcționa - o alegere greșită poate conduce la un rezultat negativ. La tehnovest.ro pot fi regăsite diverse tipuri i de furtunuri industriale, pentru aplicații la fel de diverse.

Furtunurile folosite în industria alimentară

Astfel de furtunuri pentru alimente și băuturi ajută la transferul în condiții sanitare a unor alimente și băuturi, mutând materialul comestibil din cisternele camioanelor către instalația de bază. Aceste furtunuri sunt de aspirație și de evacuare care au ca principal obiectiv gestionarea materialelor uscate sau lichide. Sunt fabricate de cele mai multe ori din cauciuc sintetic, dar pot fi găsite și sub formă de nitril sau neopren.

Futunuri pentru transportul lichidelor abrazive

Astfel de furtunuri sunt rezistente și grele, transportând adesea materiale precum roci, așchii, nămol, noroi, nisip, calcar etc. Furtunurile de acest tip sunt recomandate acolo unde acumularea statică pune probleme unei operațiuni. Sunt fabricate, în general, din cauciuc gros însă, mulțumită avansării tehnologiei din ultima perioadă, acestea se pot găsi și sub o greutate mai mică și flexibilitate mai mare, cum ar fi cele din uretan. Furtunurile pentru transportul materialelor abrazive au o perioada de viață finită, ce durează în funcție de condițiile de funcționare, de orele de utilizare și de materialul sau produsul transportat.

Furtunuri pentru industria chimică

Aceste furtunuri sunt utilizate pentru a face transferul unei varietăți mari de substanțe chimice industriale și sunt folosite cel mai adesea atunci când vine vorba de presiune, debit gravitațional și serviciu de aspirație. A lucra cu substanțe chimice înseamnă un risc ridicat și poate fi extrem de periculos, astfel că un furtun de acest tip trebuie să fie rezistent la presiunile care se pun asupra lui.

Furtunuri pentru aer

În acest caz vorbim desore cele ce sunt utilizate pentru linii de compresoare, scule pneumatice, pulverizare la presiune joasă și în alte aplicații. Astfel de produse se pot găsi cel mai des în domenii agricole, construcții, depozite, garaje sau alte aplicații industriale multifuncționale. De asemenea, acestea sunt rezistente la ulei.

Furtunuri pentru apă

Așa cum le spune și numele, sunt utilizate pentru transportul apei în mai multe industrii. Pe piață, se pot găsi furtunuri de apă utilizate pentru băuturi, construcții sau pentru pompieri, pe lângă alte domenii. Ele sunt neconductive și rezistente la ulei și, de asemenea, pot fi utilizate în curățarea foselor septice, dar și în alte aplicații industriale sau agricole unde se cere rezistență chimică.

Stabilirea domeniului în care astfel de furtunuri vor fi utilizate este partea ușoară. Adevărata provocare constă însă în alegerea celui mai potrivit produs, un proces care poate deveni extrem de frustrant, mai ales pentru cei care lucrează în domeniul industrial. Consilierea profesională ar putea fi relevantă.

Contact:

Strada Pomiculturii, Bl. B31, Sc. A, Ap. 5, Timișoara

E-mail: office@tehnovest.ro

Telefon: 0736 335 387 / 0738 422 245 / 0727 724 831 / 0356 100 440

×