x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie TOP aspecte vitale ce determină funcționarea optimă a unui salon de frizerie

TOP aspecte vitale ce determină funcționarea optimă a unui salon de frizerie

02 Sep 2021   •   14:41
TOP aspecte vitale ce determină funcționarea optimă  a unui salon de frizerie

Pentru orice persoană care apelează la servicii de frizerie sau coafură, este extrem de important ca beneficiarii să fie întâmpinați cu o stare de bine dobândită prin tot ceea ce înseamnă cadru ambiental. Ce înseamnă acest lucru?

Ei bine, de la ordine, curățenie, armonie cromatică, utizând culori potrivite, calde, conduită exemplară, până la ustensile profesionale utilizate, consumabile calitative, accesorii frizerie, toate acestea determină clientela să revină cu încredere oricând este nevoie.

Salonul sau frizeria necesită o atenție desăvârșită pentru ca profesionalismul să se resimtă la cote maxime. Un spațiu luminos, igienic, aerisit, oglinzi mari, mobilier de frizerie, diverse obiecte de decor reprezentative, de la modern la clasic și sofisticat. Toate acestea și multe altele reprezintă criterii de bază care determină clientela unei frizerii să revină cu plăcere și mai mult decât atât, să recomande mai departe serviciile.

Dotarea postului de lucru cu mijloace de destindere pentru client

De regulă, într-o frizerie sau într-un salon, persoanele merg pentru a obține serviciul dorit, dar cu siguranță și pentru a beneficia de câteva clipe de relaxare. Pentru a menține atenția clienților care așteaptă cu nerăbdare să le urmeze rândul, alege să plasezi o măsuță pe care să așezi reviste și publicații de specialitate.

Chiar dacă mulți dintre ei vor fi cu ochii ațintiți în telefoanele mobile, o copertă interesantă a unei reviste va avea mereu impact și va stârni curiozitatea. Cu toate că uneori poate părea o metodă învechită, acest truc destinde pe cei prezenți, devenind o alternativă plăcută. Există posibilitatea ca cel care răsfoiește să plece cu o informație nouă despre aspecte importante legate de coafuri, menținerea sănătății părului.

Ghidează-te în funcție de locația pe care o deții și alege corespunzător materialele care consideri că le-ar putea fi de folos clienților tăi.

Armonizarea culorilor echipamentului utilizat cu cele ale mediului ambiant

Suntem conectați cu absolut tot ce ne înconjoară și cu minimul de efort putem să ne informăm despre orice subiect dorim, în special când vine vorba de armonizarea ambientului. Când prestezi această activitate și ești angajat sau deții o frizerie, te bucuri de fiecare dată când locul îți transmite un anumit vibe, o energie particulară și independentă, motiv particular ce te determină să faci anumite alegeri chiar și în materie de accesorii frizerie.

Acest fapt ajută și la fidelizarea clienților, motiv pentru care, până și cele mai mici detalii precum colecția de pelerine de protecție sau mobilier frizerie, contribuie cu un impact simțitor asupra celor care pășesc în interiorul locației tale.

Este vital să aduci o stare de bine, atât prin ambianța creată, cât și prin ustensilele profesionale utilizate și comportament. Și acum că veni în discuție ideea de comportament, să vedem ce trebuie respectat la acest capitol.

Reguli de comportament într-o fiezerie

Succesul se definește diferit de la persoană la persoană, nu putem omite din rețeta succesului unui frizer câteva reguli de comportament bine definite.

  • Respectarea cu rigurozitate a programului de lucru. Chiar dacă te afli în postura de a fi propriul șef, clienții nu sunt niciodată interesați de acest detaliu, ci doar își doresc să se bucure de servicii în timp util pentru a-și onora sarcinile de peste zi.
  • Atitudinea joacă un rol important în orice activitate, mai cu precizie în cazul meseriilor ce necesită comunicare cu oamenii. Linia între a reuși să menții o relație bună cu interlocutorul și a crea o stare de irascibilitate este foarte subțire. Maniera în care abordezi fiecare situație și persoană poate determina crearea unei energii bune care se va resimți la nivel de locație. Important este ca o stare generală de bine să predomine.
  • Atenția și considerația sunt, de asemenea, pași importanți în a menține o circumstanță favorabilă pentru toată lumea. De asemenea, vârsta, statutul social și sexul sunt considerente ce trebuie tratate ca atare, cu respect pentru fiecare identitate în parte.
  • Clientul nu trebuie să aștepte foarte mult. Atât timp cât se lucrează pe baza unui sistem de programări, lucrurile trebuie să funcționeze în favoarea clientului și, bineînțeles, a timpului acestuia.
  • Discuțiile inteligente și ancorate în subiecte care nu tind a nu sonda în viața personală.

Igienizarea spațiului de lucru

Într-o frizerie cel mai important este clientul, deci, este necesar a se respecta o serie de norme de igienă specifice pe tot parcursul activității. Tot mai multe boli iau naștere din cauză lipsei de igienă, acestea fiind, de regulă, cu caracter contagios.

Respectarea acestor reguli de igienă vor preveni apariția bolilor la nivelul pielii capului precum:

Epidermomicozele sau micozele superficiale denumite: Tricofitie, Microsporie și Favasul, denumiri care au rezultat de la grupele de ciuperci care stârnesc bolile enumerate.

Aceste boli se pot prezenta atât sub formă uscată, cât și supurată. Reacția tricofitiei și a microsporiei se identifică prin plăci de dimensiunile unei gămălii de ac, în formă rotundă, ajungând să curpindă până și mărimea unei monede.

Se manifestă la nivelul pielii păroase a capului, suprafața acestora fiind acoperită cu cojițe uscate. În cazul formelor de tricofitie supurată, aceasta se ia de la animale, regăsindu-se pe suprafața bărbii. În orice caz, existența dăunătorilor poate fi evidentă, acest motiv accentuând nevoia de dezinfectanți compatibili pentru a curăța și igieniza constant instrumentarul utilizat.

Prin urma, ce nu trebuie să lipsească din colecția unui frizer pentru a fi sigur că desfășoară corespunzător activitatea?

Gulere de frizerie

Gulerele de frizerie devin indispensabile odată cu luarea deciziei de a activa în acest domeniu. Varietatea de modele ne oferă oportunitatea de a alege ceea ce ne convine în funcție de buget și preferință.

Scopul acestora este de a împiedica intrarea părului și a apei sub gulerul pelerinei, protejând hainele și pielea clienților. Realizate din hârtie, acestea previn împrăștierea oricărei murdării sau bacterii, absorbând cu precizie apa. De asemenea, previn pătrunderea firelor de păr tăiate în haine, iar forma lor permite pliarea pe orice dimensiune a gâtului.

Prosoape de frizerie

Acestea fac parte din categoria consumabilelor și reprezintă un reper pentru activitatea zilnică din cadrul unei frizerii. Acestea sunt comercializate atât sub formă de set, cât și individual, pentru ca orice buget să poată cupride suficiente elemente calitative. Pentru a desfășura activitatea într-o manieră cât mai igienică și prietenoasă cu pielea clienților, se recomandă urtilizarea unor seturi de prosoape de unică folosință.

Cu toate acestea, dacă în firzerie sau salon se utilizează prosoape din materiale textile, prezența unui sterilizator electric este abosolut necesară.

Indiferent de nevoile stringente din cadrul unei frizerii, există pe piață diverși practicanți care oferă maximum de calitate și performanță când vine vorba de produse profesionale de tundere și îngrijire a părului.

 

 

×