x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Pandemia a costat, la CEZ, 1.000 de euro per angajat

Pandemia a costat, la CEZ, 1.000 de euro per angajat

de Dan Straut    |    13 Iul 2020   •   17:30
Pandemia a costat, la CEZ, 1.000 de euro per angajat

Valoarea costurilor materialelor de protecție anti-COVID achiziționate pentru angajații Grupului CEZ în România în perioada martie-iunie 2020, a fost de aproximativ 8,5 milioane de lei, a transmis compania, pentru Jurnalul. Având în vedere că Grupul CEZ România are aproximativ 1.840 de salariați, rezultă că aceste cheltuieli au însumat aproape 1.000 de euro per angajat.

„Am purtat deja unele discuții și solicităm ca Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) să ne recunoască aceste costuri”, a spus Doina Vornicu, directorul de operațiuni CEZ România.

În perioada stării de urgență, mai mult de 50% din angajații Grupului CEZ au lucrat în regim de telemuncă. Dintre cele 10 măsuri de protecție a angajaților anunțate de companie, amintim:
- dezinfectarea clădirilor Grupului, în conformitate cu recomandările specialiștilor, încă de la apariția primelor cazuri COVID-19 la nivel național;
- restricționarea completă a accesului extern în clădirile și unitățile Grupului;
- achiziționarea de materiale de protecție - măști, mănuși și ochelari de protecție, soluții dezinfectante, costume de protecție pentru electricieni etc. 

 

Angajații de importanță critică pentru sistemul energetic gestionat de CEZ (dispeceri, electricieni etc.) au stat, o perioadă, despărțiți de familiile lor.

×