x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Peste 21 milioane de euro pentru reabilitarea termică a 400 de clădiri din București

Peste 21 milioane de euro pentru reabilitarea termică a 400 de clădiri din București

07 Oct 2019   •   15:26
Peste 21 milioane de euro pentru reabilitarea termică a 400 de clădiri din București

Banca Europeană de Investiţii (BEI) a anunţat acordarea unui împrumut de 21,1 milioane de euro pentru a sprijini reabilitarea termică a 400 de clădiri rezidenţiale din sectorul 2 al Bucureştiului. Până la această dată, BEI a aprobat finanţări totale de aproximativ 613 milioane de euro pentru a spori eficienţa energetică a 2.405 clădiri rezidenţiale din diverse sectoare ale Capitalei.

"Programul va avea ca rezultat scăderea consumului de energie şi, prin urmare, o reducere a emisiilor şi a poluării, ceea ce va contribui la majorarea nivelul de trai al cetăţenilor din Bucureşti. Acest program de acţiune climatică ajută România să îşi îndeplinească angajamentele internaţionale în ceea ce priveşte reducerea emisiilor de carbon", a declarat vicepreşedintele BEI, Andrew McDowell.

La rândul său, primarul sectorului 2, Mihai Mugur Toader, a subliniat că acordul de împrumut permite continuarea celui mai mare program de reabilitare termică din România, care implică aproape 1.800 de blocuri aflate în diverse stadii de execuţie, majoritatea fiind finalizate. "Avem deja şapte ani de colaborare în care am beneficiat de experienţa partenerului nostru de încredere, Banca Europeană de Investiţii, care a participat la dezvoltarea proiectelor prioritare ale sectorului 2 şi la cofinanţarea acestora", a spus edilul.

Îmbunătăţirea eficienţei energetice va duce la economii de 50% a consumului de energie pentru încălzirea locuinţelor.

Fondurile BEI vor finanţa până la 75% din costurile proiectului, ajutând la implementarea Planului naţional de acţiune pentru eficienţa energetică al Guvernului României şi a Iniţiativei UE pentru eficienţa energetică.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: împrumut BEI