x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Petrom: Rezultate slabe, criza continuă

Petrom: Rezultate slabe, criza continuă

de Valentin Gros    |    30 Oct 2020   •   09:23
Petrom: Rezultate slabe, criza continuă

Grupul OMV Petrom a raportat pe primele nouă luni ale acestui an rezultate inferioare celor din aceeași perioadă a anului trecut, în contextul crizei COVID-19, una departe de a se fi încheiat.

Profitul net a scăzut cu 70%, până la 826 milioane de lei, se arată într-un comunicat al companiei. În același timp, veniturile din vânzări au coborât cu 17%, până la 15,1 miliarde de lei, iar veniturile din exploatare, excluzând elementele speciale, s-au redus cu 47%, la 1,8 miliarde de lei. Investițiile s-au cifrat la 2,4 miliarde de lei în ianuarie – septembrie 2020, în declin cu 15% față de intervalul similar din 2019.

„Deşi preţurile la ţiţei au crescut uşor în timpul celui de-al doilea trimestru, ca urmare a reducerii ofertei, ele rămân în continuare volatile”, au declarat oficialii grupului energetic. „Creşterile recente ale cazurilor COVID-19 din întreaga lume ar putea duce la întârzierea redresării aşteptate a cererii, ca urmare a reacţiei guvernelor şi cetăţenilor”, au mai spus aceștia.

 

7,2 miliarde de lei, inclusiv dividende în valoare de 360 milioane de lei, a plătit OMV Petrom statului român, în primele nouă luni din 2020.

 

×
Subiecte în articol: petrom