x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie PIB-ul României, mai mare cu 2,4% pe seria brută în primul trimestru din acest an

PIB-ul României, mai mare cu 2,4% pe seria brută în primul trimestru din acest an

15 Mai 2020   •   10:29
PIB-ul României, mai mare cu 2,4% pe seria brută în primul trimestru din acest an

Produsul intern brut a crescut cu 2,4% pe seria brută în primul trimestru din acest an, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică.

Faţă de acelaşi trimestru din anul trecut, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 2,4% pe seria brută şi cu 2,7% pe seria ajustată sezonier.

Seria ajustată sezonier a Produsului intern brut trimestrial a fost recalculată ca urmare a includerii estimărilor pentru trimestrul I 2020.

Estimările „semnal” precum şi cele provizorii ale produsului intern brut trimestrial sunt afectate de dificultăţile create de criza pandemică şi de instituirea stării de urgenţă. Aceste dificultăţi au fost legate de colectarea datelor de bază care reprezintă intrări pentru conturile naţionale şi s-au concretizat printr-o creştere a ratei de non-răspuns.

Pentru completarea informaţiilor au fost utilizate surse alternative pentru a afecta, cât mai puţin posibil, calitatea indicatorilor produşi.

„Conform practicii curente, datele publicate astăzi vor face obiectul unor revizuiri, conform calendarului comunicatelor de presă şi a politicii de revizuire a conturilor naţionale publicate pe site-ul INS, pe măsură ce noi surse de date devin disponibile. In condiţiile actuale, revizuirile ar putea fi mai mari decât de obicei”, arată INS.

Mediafax

×
Subiecte în articol: PIB