x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Pierderi de sute de milioane de euro prin e-mail

Pierderi de sute de milioane de euro prin e-mail

22 Iul 2019   •   18:30
Pierderi de sute de milioane de euro prin e-mail

Pagubele suferite de companiile care activează în România din cauza atacurilor cibernetice ajung adesea la câteva sute de mii de euro pentru fiecare astfel de incident. Riscul cel mai mare îl reprezintă mesajele venite prin intermediul poștei electronice, circa 90% dintre aceste atacuri încep cu o campanie de phishing prin e-mail, iar circa jumătate din mesaje conțin un virus de tip ransomware, după cum arată specialiștii de la Sonic Wall.

Motivul principal pentru care atacurile cibernetice manifestate cu ajutorul e-mailurilor produc daune atât de mari se regăsește în faptul că infrastructura informatică este insuficient securizată. Dacă societățile ar investi în soluții de securitate, atacurile de tip o-day și ransomware nu ar mai ajunge în căsuța de e-mail a utilizatorului, dar și cele mai sofisticate ar putea fi stopate prin tehnici avansate de analiză.

Și în Statele Unite ale Americii companiile pierd anual peste cinci miliarde de dolari din cauza compromiterii e-mailurilor angajaților.

 

 

×