x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Schimbare de lider în asigurări

Schimbare de lider în asigurări

de Adrian Stoica    |    05 Aug 2016   •   20:05
Schimbare de lider în asigurări

În primele trei luni ale anului primele brute subscrise pe piaţa asigurărilor au totalizat 2,43 miliarde de lei, în creştere cu 9,16% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, potrivit unui raport al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Piaţa asigurărilor generale a fost dominată în continuare de polițele auto, ponderea asigurărilor de răspundere civilă urcând în trimestrul I la peste 56%. Sfârşitul acestei perioade consemnează şi schimbare liderului pe piaţa asigurărilor în funcție de primele subscrise.

 

Societatea Asirom VIG a subscris, în primele trei luni, prime de asigurare generale și de viață în sumă de 374,8 milioane de lei și a devansat liderul pieței de asigurări în 2015, Allianz-Țiriac, care a consemnat venituri de 297,3 milioane de lei, potrivit ASF. Asirom VIG a încheiat anul trecut pe locul patru în funcție de primele subscrise. De asemenea, compania Omniasig, locul secund anul trecut, a coborât pe poziția a treia, ea fiind urmată de Carpatica Asig, aflată în procedură de faliment, şi Euroins, aflată în procedură de redresare financiară.

Piaţa asigurărilor generale a fost dominată, în continuare, de poliţele auto, ponderea asigurărilor de răspundere civilă depăşind 56%, dar adăugând şi asigurările de mijloace de transport terestru, în afara celor feroviare, rezultă o pondere totală a asigurărilor auto de 76,34% din volumul subscrierilor de asigurări generale. Asigurările de răspundere civilă auto (RCA) au depăşit, în primul trimestru, borna de două milioane de contracte încheiate, numărul poliţelor noi fiind cu 64.386 mai mare decât în perioada corespunzătoare din 2015. La nivelul lunii martie, erau în vigoare 4.652.631 poliţe RCA, dintre care 3,5 milioane încheiate de persoane fizice, în creştere cu 3% faţă de primul trimestru al anului trecut. Volumul primelor brute subscrise pe segmentul RCA a urcat, astfel, la peste un miliard de lei, fiind cu 31,6% mai mare decât în primul trimestru din anul 2015.

×