x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Prăbuşirea zonei euro ar putea aduce războiul în Europa

Prăbuşirea zonei euro ar putea aduce războiul în Europa

15 Sep 2011   •   09:17
Prăbuşirea zonei euro ar putea aduce războiul în Europa

Ministrul polonez de Finante, Jacek Rostowski, a avertizat asupra producerii unui razboi pe continent in urmatorii zece ani daca zona euro se prabuseste, relateaza EUObserver. El a facut aceste declaratii miercuri, la Strasbourg, in fata europarlamentarilor, pe care i-a avertizat ca trebuie sa actioneze rapid pentru a preveni un pericol major pentru UE.

Referindu-se la un raport recent intitulat "Prabusirea zonei euro - consecintele", realizat de gigantul financiar elvetian UBS, el a declarat: "Fara indoiala suntem in pericol. Europa este in pericol".

Documentul UBS, o institutie cunoscuta pentru analizele sale sobre, a avertizat ca din punct de vedere istoric, uniunile monetare nu se prabusesc fara un razboi civil sau alte forme de reactii autoritare.

Ministrul polonez a mers pana la a avertiza asupra dublarii ratei somajului in doi ani "chiar si in tarile bogate".

El si-a incheiat declaratia relatand o conversatie recenta cu un vechi prieteni care conduce in prezent o banca mare. "Vorbeam despre criza din zona euro. El mi-a spus: Stii, toate aceste socuri politice, economice, ar fi foarte neobisnuit ca in urmatorii zece ani sa evitam un razboi. Un razboi doamnelor si domnilor. Ma gandesc intr-adevar sa obtin carte verde pentru copiii mei in Statele Unite", a conchis ministrul.

×