x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Premieră în Europa: Românii vor putea cumpăra în rate direct cu cardul Visa

Premieră în Europa: Românii vor putea cumpăra în rate direct cu cardul Visa

21 Aug 2019   •   11:40
Premieră în Europa: Românii vor putea cumpăra în rate direct cu cardul Visa

Românii sunt primii din Europa care își vor putea achita cumpărăturile în rate direct cu cardul de credit Visa, atât în magazinele fizice, cât şi online. Noul serviciu Visa de plată în rate face parte dintr-un proiect-pilot mai extins derulat la nivel global, acesta urmând să fie disponibil pe scară largă din anul 2020. 

Posesorii eligibili de carduri Visa vor avea opţiunea de a-şi împărţi costul total al produselor în tranşe mai mici, egale, distribuite pe o perioadă de timp definită. Aceștia îşi pot alege planul de rate direct la casă sau în momentul finalizării comenzii online, iar băncile emitente pot oferi acest serviciu prin intermediul reţelei Visa, fără a fi nevoite să-şi dezvolte propria infrastructură de acceptare.

În cadrul etapei-pilot, deţinatorii de carduri ING Bank vor putea plăti în rate în magazinele fizice Altex şi online, la eMAG. Participarea comercianţilor la program este facilitată de PayU, Alpha Bank şi UniCredit Bank.

Conform datelor Băncii Naţionale a României (BNR), valoarea plăţilor cu cardurile de credit din România a crescut cu 80% în ultimii trei ani, ajungând la 12 miliarde de lei, în 2018, iar primul semestru din 2019 confirmă tendinţa de creştere susţinută, cu un avans de 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În ceea ce priveşte numărul de tranzacţii, zilnic se realizează în medie peste 200.000 de plăţi cu carduri de credit emise de către băncile de pe piața românească.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: visa cumparaturi bănci rate