x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Pretul gazelor naturale pe piata operata de BRM scade considerabil

Pretul gazelor naturale pe piata operata de BRM scade considerabil

11 Noi 2019   •   17:32
Pretul gazelor naturale pe piata operata de BRM scade considerabil

Piața SPOT a gazelor naturale din România operată de BRM a înregistrat, în data de 07.11.2019, cel mai redus preț al ultimelor 6 luni, respectiv 59 lei/MWh. Astfel, prețul pe piața spot al gazelor naturale a scăzut sub prețul reglementat de 68 de lei, cunoscând o evoluție net descrescătoare în ultima perioadă.

Pe platforma SPOT (produse termen scurt),  prețul mediu ponderat al lunii noiembrie a fost de 65,38 lei/MWh, preț substanțial mai mic decât cel obținut in octombrie, respectiv 91,46 lei/MWh. Prețurile pe platforma SPOT în luna noiembrie au variat între 59 de lei/MWh și 96,1 lei/MWh.

Pe platforma GasForward (produse termen mediu si lung), prețurile au variat între 87 si 123 lei/MWh. Prețurile apropiate de pragul de 90 de lei (prețuri mult mai mici decât cele obținute in perioada anterioară) au rezultat din activele livrate în luna noiembrie (activele de tip WEEK).

           

            Așadar, putem observa o scădere considerabilă a prețului pe piața de interes public a tranzacționării de gaze naturale, care se poate datora atât temperaturilor ridicate, dar si stabilizarii preturilor ca urmare a previzionarii anularii efectelor nefavorabile ale OUG 114/2018.

×