x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Primul scaner termic 100% românesc

Primul scaner termic 100% românesc

de Valentin Gros    |    08 Apr 2020   •   20:10
Primul scaner termic 100% românesc

Industria națională de apărare s-a reprofilat pentru a fabrica produse necesare prevenirii și combaterii pandemiei COVID-19. Astfel, va fi realizat un scaner termic, care permite scanarea precisă și rapidă pe fluxuri de acces persoane și alarmarea în cazul temperaturilor corpului care depășesc limita febrei.

Produsul, denumit CONDOR SR-FS, poate fi folosit la controlul accesului în zone cu flux mare de persoane, pentru reducerea timpului de evaluare a stării febrile, în locuri precum aeroporturi, metrou, frontieră, spitale (triaj), instituții publice, etc.

Scanerul, 100% concepție românească, este dezvoltat de Pro-Optica, societate cu capital privat, și lansat în fabricație la IOR, societate aflată în portofoliul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, având certificat militar emis de Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare.

Și alte companii autohtone se implică în prevenirea și combaterea COVID-19. „Am văzut deja că se pot produce izolete românești, iar ROMARM va începe să producă, în curând, măști” , a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei.

 

×